Fringe’de Olivia dunham, karakterine hayat veren Anna Torv, Sci Fi Wire’a sezon finali hakkında tuyolar verdi. Canlandırdığı karakterin gizli guclerinin daha belirgin hale geleceğini ve konuk oyuncu olarak William Bell’e hayat veren Leonard Nimoy ile bazı sahneleri paylaşacağını soyledi.
Torv ve Fringe’ın diğer rollerindekiler Sci Fi Wire’a ozel olarak sezon sonu finalinin Perşembe gecesi Hollywood’daki Palley Festival’inde konuştular.
21 Nisan’daki “1×17: Bad Dreams” adlı bolumde kucuk Olivia Dunham’ı William Bell ve Walter BISHOP ile beraber yanmış bir odada cortexiphan deneyi sırasında gorduk acaba acaba kendisi bir yangın başlatan mı?
Ben bundan fazlası lduğunu duşunuyorum diyor, Anna Torv. Bu sadece bir kısım olay araya başka olaylar da geliyor bir gizemli guc var sanırım ama bana verilenlerden cok oğretilmiş olanların daha fazla olduğunu duşunuyorum ateş ise sadece bir başlangıc.

Başka bir roportajda, Fringe’in yapımcı yonetmeni Jeff Pinker ise olivia’nın gizemli gucu olduğunu belirtti ancak bunun hakkında daha fazla bilgi vermedi. Sonucu biz gorduk ama bu yanmış odadaki yangının sebebi gucunu kullanmayı tam bilmemesinden oturu bir kaza sonucu cıkmış gibi.
Torv’da L. Nimoy’la bir sahnede karşılatığını ve oynadığını onayladı ve Fringe’de calışmak son derece harika her şey cok guzel ama bu guzelliğin altında kesinlikle bir şeyler donuyor. Ancak daha fazla bir şey soyleyemeyeceğimi belirtmek zorundayım dedi.
Jashua Jacksın (Peter Bishop); kendi karakterinin sırları hakkında biraz ipucu vererek Walter’ın bu cortexiphan deneyinin bir parcası olduğunu ancak Peter’ın bu cortexiphan deneyleri ile bir ilgisi olmadığını sezon finalinde bununla ilgili kısımın olacağı hatta peter’ın gizemi hakkında daha evvel kendisinin bile aklına gelmeyen şeyler olduğu yonunde bir takım ipuclarını ise ayrı bir yapılmış olan roportajda - nasıl benim aklıma gelmedi boyle bir şey diye biraz da hayretle.- verdi. Ayrıca Peter’ın cevresinde olan ama Peter’ın anlamayacağı bir olayında seyircinin bu karaktere olan bakış acısını oldukca değiştireceğini de ilave etti.
Bu noktada Jeff Pinker, başka bir soru daha ortaya attı gercekten o Peter mı? Yani, “Sadece bir tane mi Peter Var?”bu soru gercekten heyecan verici yapımcıya yardımcısına gore…
John Noble (Walter Bishop); Jashua Jacksın ile yaptığı calışmaların cok eğlenceli gectiğini ve beraber cok guzel sahneleri olduğunu soyledi. Noble başka bir roportajda da Walter’ın cok korkunc bir manik atak olduğunu bunu canlandırmanında cok guc bir iş olduğunu ama bunu severek yaptığını belirtti.
Blair Brown’da (Nina Sharp); M.D. başkanı olarak gozukecek sezon finalinde yazar ve yapımcı Robert Orci, Nina Sharp karakteri icin başka bir roportajda bazı ipucları verdi. William Bell, Nina Sharp’ın koruyucusu da olabilir suc ortağı da olabilir veya Nina Sharp’ın bir şeyden de haberi olmayabilir bu sorular cevap bulabilir diye bir yorumda bulundu.
Yapımcı ve Yaratıcı J.J. Abrams, diğer dizisi “Lost” ve “Fringe”le ilgili bir televizyon programında, Fringe’in sezon finali uzerine konuştu ve izleyenlere gercekten cok sarsıcı bir sezon finali vermeye uğraştıklarını her iki dizi ile cok buyuk gurur duyduğunu belirtti.

ALINTIDIR.