Cebrail aleyhisselÂm, Hazreti Ebu Bekir'i Resûlullahı'a karşı ne kadar sevgisi olduğunu oğrenmek istediğini Hak TeÂlÂ'dan istedi. Cenab-ı Allah ona imtihan etmesini emretti. Cebrail aleyhisselÂm bir bayram sabahı Hz. Ebu Bekir'in gececeği yol uzerine bir Âm gibi oturdu. Hazreti Ebu Bekir bayram gunu en yeni ve kıymetli elbiselerini giymiş Resûlullah'ın yanına gidiyordu. Tam Ebu Bekir (r.a.) onune geldiği zaman:
— Hazreti Muhammed'in sevgisi icin bana bir şey vereni Allah afvetsin, dedi. Hazreti Ebu Bekir bunu duyunca sırtındaki cubbesini cıkarıp verdi:
— Bu sozu tekrar soyler misin? Diye sordu. Am tekrar soyledi. Hazreti Ebu Bekir bu sefer cıkarıp sırtındaki elbiseyi verdi. Tekrar soyletip ayakkabısını da verince uzerinde ancak ortunecek kadar elbise kalmıştı.
Yolun ortasında kalan Hazreti Ebu Bekir'i o ara BilÂl-i Habeşi (radıyallahu anh) gorup elbise getirmesi icin eve gonderdi.
Yolda BilÂl'a (r.a.) Peygamberimiz rastlayıp nereye gittiğini anladığı icin:
— Ya BilÂl, Ebu Bekir'in elbisesini alan Cebrail aleyhisselÂm'dır. Bana olan sevgisini olcmek icin boyle yaptı, buyurdu. Hazreti BilÂl elbiseyi, Hazreti Ebu Bekir'e goturup teslim etti ve Resûlullah'ın huzuruna geldi. O zamana kadar Cebrail aleyhisselÂm elbiseyi getirip Peygamber Efendimize vermişti bile, Peygamber Efendimiz:
— Ey Ebu Bekir! Al elbiselerini, imtihanı kazandın. Cebrail kardeşim seni imtihan etmişti. Bana olan sevgini oğrenmek istemişti, buyurdu.
Bunun uzerine Hazreti Ebu Bekir:
— Ya Resûlullah! Ben o elbiseyi senin sevgin icin verdim, bundan sonra geri alamam istediğiniz yere verin, dedi. Elbiseyi bir fakire hediye ettiler.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Cebrail'in Hz.Ebu Bekir'i İmtihanı
-
12-09-2019, 23:10:14