Barışma bayramından bir gun sonra, fakir bir terzi hasidist bir hahama giderek "Dun Tanrı'yla bir hesaplaşmaya giriştim." der ve hikayesini anlatmaya başlar.
Tanrım sen de gunah işledin, ben de.Fakat seninkiler daha buyuk, benimkiler kucuk ve onemsiz. Sen savaşlara, yoksulluğa, aclığa goz yumdun. İnsanlar arasındaki eşitsizlikleri yok saydın. Anaları evlatlarından ayırdın, insanların yoksunluklar icinde yaşamalarını seyrettin. Ya benim gunahım ne? Belki de ara sıra muşterimin elbisesinden artan kumaş parcasını vermedim. Bazen de yasalara tam uyduğumu orneğin, vergimi tam verdiğimi soyleyemem. Evet bunlar doğru. Ama benimkiler sıradan hatta masum sayılabilecek gunahlar. Şimdi de seninle anlaşalım. Sen benim gunahlarımı bağışla ben de seninkileri. Ondan sonra birbirimizle alıp veremediğimiz bir şey kalmaz.Tanrı onerimi kabul etti ve onunla anlaştık." der terzi.
Oykunun bu aşamasında haham kızgın bir ifadeyle terziye cıkışır.Haham yoksul adama şoyle der: "Deli adam. Ne diye onu bu denli kolay bir pazarlıkla bıraktın?Oysa kurtarıcıyı (Mesih'i) gondermesi icin onu sıkıştırabilirdin"
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Fakir Bir Terzi ve Haham....
-
12-09-2019, 23:07:37