Karakterlere şoyle bir goz atalım;
Ajan Olivia Dunham

Aslında normal bir FBI ajanı olan Olivia Dunham 657 sefer sayılı yolcu ucağının yolcularının derileri sıvı hale gelmesi ile hayatı değişir.Bu olay uzerinde Partneri ve sevgilisi John Scott ile araştırma yaparken bu kimyasal madde John Scott'a bulaşır ve ic organları derisinin uzerinden gozukmektedir.Olivia'nın sevdiği adam olmektedir o hic birşey yapamamaktadır bu olay uzerinde biraz alaştırma yapdıkdan sonra Dr.Walter Bishop adlı bir Sınır bilim adamına ulaşır fakat bir sorun vardır Walter St.Clairde yatmaktadır.
Dr.Walter Bishop

Dr.Walter Bishop eskiden devlet icin gizli projeler ile ilgili calışan sınır bilim adamıdır.Oğlu Peter onu Diş macunu urettiğini sanmaktadır.Daha sonra Harvard universitesinin altındaki aboratuvarında yaptığı bir deney sonucunda yangın cıkmış ve yardımcısı Kate olmuştur bundan Walter sorumlu tutulup St.Clair'e yatırılmıştır 17 yıl St.Clair'de yattıkdan sonra Olivia oğlunun yardımı ile Walter'ı St.Clair'den cıkartmıştır.Walter'ın yardımı ile John Scott'ı kurtarmıştır daha sonra bu olayların devamı sonucu Fringe [Sınır Bilimi] bolumu kurulmuştur Walter,Peter FBI danışmanı olarak gorev yapmaktadır.Fringe bolumunun karşılaştığı coğu olay Walter'ın gecmişte yarım kaldığı deneylerinin devamıdır.Walter'ın bu olaylarda gosterdiği performans ve olay ile ilgili yaptığı deneyler "Oha" dedirticek turdendir.
Ayrıca Walter 17 yıl st.clair'de yattığı icin delirmiştir ve walter'ın delilik hali diziye ayrı bir zevk katıyor olmadık yerlerde olmadık şeyler soyleyip insanı gulduruyor.
Peter Bishop

Olivia ile aynı yaşlarda olan Peter dizide, IQ su 190′larda gezinen aşırı zeki bir o kadar da sorumsuz anti kahraman rolunu ustleniyor. Aşırı zekası yuzunden liseyi terk etmek zorunda kalan Peter bir sure MIT’de sahte diplomasıyla profesorluk yapmış hatta bu sure icinde bir kac da makale yayınlamış.Peter'ın ilk bolumlerde gorevi Walter'a "Bebek" bakıcılığı yapmaktadır ama ileride Peter hakında cok şaşırtıcı şeyler oğreniceksiniz sadece bir bebek bakıcısından ibaret olmadığını oğreniceğiz ve garip bağlantıları ile FBI'ın bir cok davayı cozmesine yardım etmekdedir.
Ajan Astrid Farnsworth

Astrid Olivia Dunham'ın asistanı olan caylak bir FBI ajanıdır.Bilgisayar konusunda uzman olan Astrid Peter olmadığı zaman Walter'a goz kulak olur ve Walter'a deneylerinde yardım eder.Olaylarda olen cesetlere biyopsi yapar,bir bolumde buz ile kaplanıp patlayan adamı yeniden birleştirmesine yardım eder, bir bolumde guvercinlere cip takmasına yani anlıyacağınız Walter ile cok iyi arkadaşdır ne istese yapar ama Walter Astrid'in adını bir turlu duzgun soyliyemez bu diyologlarda komedidir."Astriks"Ayrıca kendisi favori karakterimdir.

John Scott

Ajan John Scott sevgilisi Olivia’nın olağan ustu cabaları sonucu hayata dondukten sonra kaldığı hastanede kendisini oldurmeye calışan adamı oldurup kacar. Olaylara anlama vermeye ve Scott’ın gercekte kimin icin calıştığını oğrenmeye calışan Olivia’yı da arabasıyla diğer tarafa yollamaya calışır ancak bu olay sırasında olur. Fakat olmek Fringe’de herşeyin sonu demek değildir.
Ajan Charlie Francis

Olivia kendi departmanı icinde en guvendiği ajanlardan birisi olan Charlie olayları aydınlatmada Olivia'ya mumkun olduğunca yardımcı olmaya calışmaktadır. Zaman zaman kuralların dışına cıkması gerektiğinde onun arkasını korur.
Ozel Ajan Philip Broyles

Broyles Olivia’nın ustudur. Olivia her gorevini ondan alır. Tam bir kanun adamı gorunutusu cizen Broyles bazen Olivia’yı zaptetmekte gucluk yaşar. Ancak goruntusunun aksine Massive Dynamics ile derinliğini tam olarak bilmediğimiz hasır altı ilişkileri vardır.Bir sorun cıktığı zaman Massive Dynamics'den yardım alır.
Nina Sharp

Massive Dynamics de gorev yapan Nina halka ilişkiler calışanı izlenmi vermektedir. Massive Dynamics e gelen herkesle o ilgilenir. Olivia’nın hızlı cıkışını farkeden Nina, Broyles’dan Olivia’yı ister ancak Broyles bu teklife yanaşmaz.Walter ile arkadaşlık gecmişi vardır ama Walter bir sebepden dolayı bunu hatırlamaz bir kolu yoktur onun yerine Massive Dynamics'in geliştirdiği robot bir kol takmaktadır.Kolunu Walter'ın delice yaptığı bir deneye engel olmaya calışırken kaybetmiştir.
Son soz olarak Kesinlikle izlenmeli bir dizi boş vaktiniz varsa başlamalısınız ve ayrıca Fringe bolumu acılmasını istiyoruz
(buraksbors ) arkadaşımın konusunu desteklemenizi umuyorum.
Dip not: %99 El emeğidir sadece Tanıtımda [ ] yaptığım yerler alıntıdır Yorumsuz ve Teşekkursuz bırakmayınız lutfen 2 saattir bu konu ile uraşıyorum.