Bunu cok guvendigim ve hayatinda yalan soyledigini duymadigim birinden duydum. Olay %100 dogrudur! Buraya yazayim mi yazmayayim mi karar veremedim. Olay ayni televizyonlarda bir zamanlar yayinlanan "sir kapisi" programina benziyor.

Olayin kahramani Turkiye'nin onde gelen ve belki de en buyuk cemaatlerinden birinin uyesi. Bu cemaatin Turkiye'de oldugu gibi dunya'nin hemen hemen tum ulkelerinde uyeleri bulunmakta. Bu kisilerden biri Ingiltere'de yasiyor. Orada Islam'i anlatmaya calisiyor. Islam'i anlatmak icin bir Ingilizi seciyor. Bu Ingilizin oyle bir huyu var ki bizim elemanin dikkatinden kaciyor. Meger bu ingiliz genc bir gay imis ve erkek arkadasiyla ayni evde yasiyormus. Yani sadece kufur batakliginda degil, ayni zamanda homoseksuellik batakligindaymis. Bizim eleman da bu kisiyle ilgilenmeyi birakip birakmama konusuna kararsiz kalmis. En sonunda onu Turkiye'ye goturup gezdirmeye ve sansini orada son kez denemeye karar vermis.

Turkiye'ye geldikleri ilk gece ingiliz eleman otelde kalacakmis. Bizim Turk eleman da annesine telefon acip "yarin ingiltere'den cok onemli bir misafir gelecek, lutfen guzel yemekler hazirla" demis. Kadin en basta istememis ama ne de olsa anne oldugu icin en sonunda pes etmis ve geceden yemek hazirlamaya karar vermis.

Ertesi gun gelip cattiginda Ingiliz eleman yemege gelmis ve sofraya oturmus. Fakat bir gariplik varmis. Eleman yemek sofrasinda durmadan bizim Turk elemanin annesine bakip bakip gulumsuyormus. Dindar bir kadincagiz olan annesi de bir sure sonra rahatsiz olmus. Bizim Turk eleman da bunun farkina varinca Ingilizi bir kenara cekmis ve bu yaptiginin sebebini sormus. Ingiliz'in cevabi bizim Turk'u hayretler icerisinde birakmis:

-Dun gece otelde uyumadan once ezan sesini dinlemistim. Sonra uyudum. Ruyamda bir kadin bana once bir takke verdi ve sonra da ezanda duydugum kelimelerin bir kismini (yani kelime i sahadet) tekrar etmemi istedi. Ben de tekrar edince bana musluman oldugumu mujdeledi. Bugun evine geldigimde farkettim ki annen dun gece ruyamda gordugum kadinin ta kendisidir! Dun gece o ruyamdan uyandigimda kan ter icindeydim ve saate baktigimda saat tam 2:30 olmustu. Sonra da uyuyamadim.

Bizim eleman olayi duyunca hemen yemek odasina donmus ve olanlari annesiyle paylasmis. Eleman annesinin anlattiklarini da duyunca hayretleri bir kat daha artmis:

-Evladim ben de gun gece misafir gelecek deyince yemek yapmaya basladim. Ne yapacagimi bilemiyordum ve en iyisi manti yapayim dedim. Daha sonra manti tanelerinin her birini sararken Allah'in ismi olan "ya hadi" (hidayet veren anlamina gelir) ismini tekrarladim ki bu mantiyi yiyenlere hidayet etsin. Mantiyi sarmayi bitirip hazir hale getirdigimde saat gecenin tam 2:30'u olmustu!

Ve bunu duyan ingiliz vatandas musluman olur! Olay kesinlikle ve kesinlikle dogrudur. Cok guvendigim ve hayatta yalanin yanindan bile gecmeyecek birinden duydum.

Bundan alinacak mesaj insan inanarak dua ederse duasi kesinlikle duyulur.