İsmi Mersed ibnu ebi Mersed. Onemli bir sahabe. İslamdan once bir kızı seviyordu. Aşık. İslam yok. Din yok ve O bir kıza tutkun. O İslama girdi ama kız Musluman olmadı. O hicret etti. Kız ne Musluman oldu ne de hicret etti.
Mersed bir kahraman. Ne yapıyordu? Medineden Mekkeye ye gidip esirleri kacırıyordu.bKahraman. Gece Mekkeye gidiyor bir esiri alıyor. Her seferde bir esir.
Rasulullah(s.a.v) ta bu sahabeden memnun.
O bir kahraman. Gunlerden birgun Mersed geceyarısı Mekke de. Gizleniyor. Bu sırada onu eski aşığı goruyor. Muşrik bir kadın. İsmi Anak. Mersedi uzaktan gordu: Bağırdı: -Mersed!!!Mersed!!
Mersed: -Evet Sen kimsin?
-Ben Anak!!!Sevgilin…Aşığın….Mersed rahat bir yaşama ve bir yatağa ne dersin?Eski gunlerimiz gibi!!!
-Ya Anak!Allah bizlere zinayı haram kıldı!!!
-Sadece bir gece!….
-Haram!!
-Ya Mersed!!!Hatırlasana!!!
-Maazallah!!!Ben Allah’tan korkuyorum…
(Şeyh Nebil el-Avadi: Ne kadar kız dine bağlandı ama erkek arkadaşını bırakmadıne kadar genc dine bağlandı ama kız arkadaşını bırakmadı. Sabırlılar nerede?)
Biliyormusunuz Anak ne yaptı? Bağırdı.
-Ey Mekke Ehli…EyMekke Ehli!!!!!!Bu kişi Mersed esirlerinizi kacırıyor…
Onu acığa cıkardı!
Yani ya haram işlersin yada olursun!!!!…
İnsanlar kılıcların ıhancerlerini kuşandılar ve Mersedi aramaya başladılar.
Mersed kactı yanında bir esir vardı onu sırtında taşıyordu bir cukur buldu ve icine girdi….Mersedin başının yanında durdularda onu bulamadılar..Allah gostertmedi…Kurtuldu…
Medineye gitti…Rasulullah(S.A.V) e ulaştı…
Biliyor musunuz Mersed ne dedi?
‘’Ya Rasulallah Anak muşrik bir kadın. Onunla evlenmem helal midir?’’
(O kadın onun yerini acığa cıkardı!!!Ama yine de helal yoluyla evlenmek istiyor…Aşık! Ama haramı asla duşunmeyen bir adam…)
Rasulullah(s.a.v) cevap vermedi…henuz vahiy inmedi…hukum yok…Allah’tan gelecek vahiy bekleniyor…
Daha sonra Allah azze ve celle şu ayeti indirdi:
‘’ Zina eden erkek zina eden veya muşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya muşrik olan erkek evlenir. Bu muminlere haram kılınmıştır.’’ Nur S.3
(Harammmm! Zinaya alışmış bir kadınla evlenmen haram! Vallahi onu seviyorsan bile…. Vallahi kalbin ona bağlanmış olsa bile…Gece onun hatıralarıyla uyuyorsan bile…Haram!!!)
Rasulullah(s.a.v):
’’Ya Mersed Allah sana bunu haram kıldı’’ dedi…
Mersed bu kadını bir daha asla duşunmedi…
Şeyh Nebil El-Avadi: ‘’Geceleri uyuyamıyorlar!!!!…Neden!!!!!….Kilosu 60 kiloydu duştu 30 a….30 kilo nereye gitti!!!…sevgi!!!….aşk!!!…
Kimya kitabını acıyor dengelere değil kızın resmine bakıyor!!!!…
Kanunlar değil onun resimlerişekli var kitapta….Anne zannediyor ki ders calışıyor…Hayır!!Ders calışmıyor!!!
Gece uyumuyor balık gibi ters duz oluyor….yatağın uzerinde pişiriliyor sanki…onun duşunerek yatıyor….onu duşunerek uyuyor!!! Hep korku…hep gozyaşı…hep kaygı…hep gam…
Cunku o Allah icin olan bir sevgi değil…. "
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Bir Sahabenin Aşk Hikayesi
-
12-09-2019, 22:56:19