DUÂ AYNI DUÂ, AMA OKUYAN AĞIZ...
Muhyiddîn-i Arabî (kuddise sırruh) hazretlerinden:
'Fakirin biri, bir ağac dibinde golgelenmekte olan Hz. Ali (r.a.)'ye gelir, ihtiyaclarını arz eder:
' Coluk-cocuk sıkıntı icindeyim, ne olur bana biraz yardımda bulunun, der.
Hz. Ali (r.a.) hemen yerden bir avuc kum alır, uzerine okumaya başlar. Sonra da avucunu acar ki, kum tanecikleri altın kulceleri hÂline gelmiş...
' Al, der fakire. İhtiyacını karşıla!
Fakirin gozleri yerlerinden fırlayacak gibi olur:
' Allah aşkına soyle y Emîre'l-mu'minîn! Ne okudun da kum tanecikleri altın oluverdi? der. Hz. Ali (r.a.) anlatır:
' Kur'Ân-ı Kerîm, FÂtiha sûresine gizlenmiştir. Bende Kur'an-ı Kerîm'i okudum, yani FÂtiha sûresini okudum bu kumlara...
Bunu oğrenen fakir durur mu? O da bir avuc kum alır ve başlar okumaya. Okur, okur, okur... Ama kumlarda bir değişiklik yoktur. Altın filan olmuyor, aynen duruyor.tekrar gelir ve İmam Ali kerremallÂhu vechehû hazretlerine:
' Ben de okudum, ama birşey değişmiyor; kumlar altın olmuyor, der. Emîru'l- Mu'mînin Hz. Ali (r.a.) boynunu buker, mahcup bir ed ile cevap verir:
' Ne yapayım, der. Du aynı duÂ; ama, okuyan ağız aynı değildir! Du tamam; lÂkin, okuyanın ihlÂsı ve teveccuhu tamam değildir!..
İşte butun mesele buradadır. Okuyanın ihlÂsında ve teveccuhunde... Aynı duÂ; aynı îman, aynı İhlÂs ve aynı teveccuhle okunacak ki, aynı netice elde edilebilsin. Yoksa kumu altın yapmak gibi bir iksire sahip olabilmek mumkun olmaz
Fazilet Takvimi 1997
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Dua Aynı Dua Ama Okuyan Ağız
-
12-09-2019, 22:53:19