Hatay'ın Yayladağı ilcesinde bulunan Kel Dağı'na, bin 400 fidan dikildi.

Batısı Akdeniz, guneyi Suriye, doğusu Yayladağı, kuzeyi ise Samandağ'a dayanan Kel Dağı'nda iş adamı Servet Altaş'ın destekleriyle ağaclandırma calışması yapıldı.

Yayladağı Kaymakamı Omer Faruk Yuce, Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, İlce Jandarma Komutanı Jandarma Yuzbaşı Mehmet Guler, İlce Milli Eğitim Muduru Mustafa Ozturk, İlce Tarım ve Orman Muduru Yakup Karasor ile Candır Mahalle Muhtarı Şakir Altaş ve hayırsever iş adamı Servet Altaş'ın katılımıyla ceşitli turlerde bin 400 fidan toprakla buluşturuldu.

Muhtar Altaş, yaptığı acıklamada, kırac yapısı nedeniyle Kel Dağı adıyla anılmaya başlanan bolgenin gecmişte ormanlık olduğunun anlatıldığını belirtti.

Doğadan aldıklarını doğaya geri vermek icin bu calışmayı yaptıklarını ifade ederek, şunları soyledi:

"Doğaya olan borcumuzu odemek icin buradayız. Uzerinde bulunduğumuz Kel Dağı, cok değil bundan yuz yıl once ağaclık bir bolgeymiş. Anlatılanlara gore insanlar bu dağ uzerinde ağactan ağaca atlıyorlarmış. Maalesef yıllarca biz buraları katletmişiz. Şimdi doğadan aldığımızı tekrar doğaya verme zamanı."

Ağaclandırma calışmalarına sponsor olan iş adamı Servet Altaş da doğduğu topraklara hizmet etmekten duyduğu sevinci dile getirerek, "Ben bu kırac topraklarda doğup buyudum. İş icabı şehir hayatı yaşamak zorunda kaldım. Yıllardır bu dağ, Kel Dağı olarak anılıyor, inşallah yaptığımız bu calışmayla artık bu isimle anılmayacak." dedi.

Kaynak : SonDakika
İyi Forumlar.