House M.D.'nin yıldızı Hugh Laurie hastalıklar ve tıbbi prosedurler hakkında cok az bilgisi olduğunu itiraf etti.
İngiliz aktor The Vancouver Sun'a House'un ilk bolumunden once tıp konusunda kapsamlı bir araştırma yapmak icin niyetlendiğini ancak hic bir zaman vakit ayırıp ayrıntılı şekilde bu araştırmayı yapamadığını soylerken ''Bu konuda pek ilerleme kaydedebildiğimi soyleyemem. Ancak, dizi başlamadan once Amerikan hastanelerinde zaman gecirmek istedim. Cunku, İngiliz insanlarının aldığı sağlık hizmetleri ve deneyimlerin farklılıklar gosterebileceğini duşundum. Cekimler başladıktan sonra ise etkileyici bir psikolojik surecten ve zorluktan gectiğimi soyleyebilirim'' ifadelerini kullandı.
Laurie ayrıca House'un cekimleri suresince sette doğaclama ruhunu korumaya dikkat ettiğini soylerken ''İyi ya da kotu cekimlerde cok az hazırlık sureci bulabiliyorsunuz. Bu butun oyuncular, teknisyenler ve tasarımcılar icin gecerli. Doğaclama yeteneğinizin olması icin hızlı olmanız ve cabukluğa sahip olmanız gerekiyor. Aslında diyaloglardan değil hızlı şekilde kararlar alabilmenizden ve ayaklarınızı cabuk bulabilmenizden bahsediyorum'' şeklinde konuştu.
52 yaşındaki İngiliz aktor gectiğimiz gunlerde Daily Record'a acıklamalarda bulunmuş ve House'un sona ermesinin ardından televizyondaki aktorluk kariyerine son vermeyi duşunduğunu, ilerleyen donemde yazar, yonetmen ya da yapımcı olarak sektorde yer almaya devam edebileceğini belirtmişti.
House M.D. 'Better Half' isimli bolumuyle Ocak ayında ekranlara geri donecek.