İlginc ama forumda kimse bunu dile getirmemiş ya da ben gormedim ama dizi icin en onemli şey olduğundan bence sabit konu olması gerekirdi. Neyse sorum basit: Niye gitti? Başka sitelerden bulduğum bir teori var, ilk once onu acıklayayım:
Cok uzun olacak, ama bir teorim var. Hazır siz sormuşken de tum detaylarıyla yazmak istiyorum

Elektriğin kaybolmasının tek sebebi, uydular aracılığıyla oluşturulan bir manyetik alan. Tabi bu kasıtlı yapılan bir şey. Ama bunu yapan Monroe değil, daha buyuk bir guc. Elektriğin gitmesi ile kendine cok buyuk karlar cıkartabilecek bir kişi ya da bir kurum. (Monroe’nin duşunduğu gibi cihazları toplayıp, elektrik geldiğinde dunyaya hukmetmek istiyor olabilir. Ama elektrik gitmeden once bile Monroe’den daha fazla guc ve statu sahibi olduğu belli)

Elektriğin gelmesini sağlayan o ufak cihaz ise, elektriği engelleyen manyetik alana ters, daha ufak capta bir manyetik alan oluşturuyor. Ters manyetik alan, elektriği engelleyen manyetik alanı notrlediği icin elektriği engelleyen hic bir şey kalmıyor ve cihazlar bu şekilde calışıyor.

Cihazın icindeki flash bellekte bu manyetik alanı oluşturmak icin gerekli şeyler (şiddeti, yonu, frekansı…) bulunuyor. Flash bellek olmasının sebebi ise: flash belleklerde kullanılan teknoloji veri saklamanın en guvenli yollarından birisidir. Ne manyetik alanden etkilenir, ne de elektrikler kesildiğinde icindeki veri bozulur. Bu sebeple flash belleğin icindeki veri zarar gormeden o cihaza bilgi aktarmaya devam ediyor.

Ama bu yanlış olabilir başka biri de şunu diyor

Maxwell’in elektromanyetizma yı acıklayan 4 ana formulunu ve anlamlarını cok iyi bilen biri olarak şunu soyleyebilirim. Elektriği manyetik alanla engelleyemezsiniz.
Tamam elektronik bir cok cihaz, EMP adı verilen cok yuksek elektromanyetik atımlar ile susturulabiliyor ama elektrik var olmaya hep devam ediyor.
Bunun en guclu orneği bir onceki yuzyılın başında gercekleşen bir guneş fırtınasının Amerika’da ki yuzlerce kilometrelik telgraf hatlarını kavurmuş olmasıdır. Ama boyle bir durumdan bile induklenme alanı kucuk olan kucuk elektronik cihazların kurtulması sozkonusu olabilir.
Dunyanın etrafında zaten manyetosfer bulunmaktadır. Bunun gucu bizi uzaydan ve guneşten gelen zararlı iyonlardan ve plazma atıklarından korumaya yetmektedir.
Yapay bir manyetik alanla bu manyetik alanın yapısına zarar vereceğimiz kesindir. Sonucu tum dunyada eşi benzeri gorulmemiş bir yıkım olabilir.Tabi bunu yapmak icin kuvvetle muhtemel yuzbinlerce atom bombasının enerjisine ihtiyac olacaktır.

Atıp tutmayalım arkadaşlar. Elektriği yok etmenin yolları mevcut fizik kanunlarını değiştirmekten gecer ki, bu ancak kuantum fiziğinin bize dayattığı supersimetrik uzay boyutlarının şişme ve daralmaları ile mumkun olur. Sonuc kuvvetle muhtemel bizim yaşamayacağımız 5 yada daha fazla boyutlu paralel evrenlerde mumkundur.

Ha unutmadan paralel evren kavramı ile sakın dalga gecmeyin. Fiziğin bugun ulaştığı nokta paralel evrenlerin varlığını gostermektedir.

Sizce?