şair, yazar, televizyon program sunucusu

1950 yılında Ordu’nun Korgan ilcesinde doğdu. Tokat İmam Hatip Okulu ve Amasya Lise’sini bitirdi. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden 1976 yılında mezun oldu. Bingol’de askerlik gorevini tamamladı. 30 yıla yakın muhasebeci ve mali muşavirlik mesleklerinin her kademesinde gorev yaptı. Bu arada siyasi ve sosyal calışmalarda eğitimci ve icracı olarak gorevler aldı. Bir donem İstanbul Buyukşehir Belediye Meclisinde Meclis uyesi olarak plan butce komisyonunda gorev yaptı. Tarihi konularda araştırmalar yapmaktadır. Tarihi konularla ilgili ceşitli kuruluşların organize ettiği konferans, seminer ve sohbetlerde bulunmuş ve halen de devam etmektedir. Ceşitli radyo ve televizyon programlarında tarihi konularda program yapmayı surdurmektedir. Tarihi gencliğimize sevdirmek icin yazılmış ceşitli şiir denemeleri vardır. Ceşitli derneklerde ve gonullu kuruluşlarda yardım ve tanıtım amaclı faaliyetleri devam etmektedir. İstanbul’da ikamet ediyor. Orta derecede Arapca ve Fransızca bilmektedir. Evli ve dort cocuk babasıdır.

ESERLERİ:

1-Şu Boğaz Harbi (Bir başka acıdan Canakkale Savaşları)
2-Hilelerle Canakkale
3-Şiirlerle Canakkale
4-Cinas Cinasa Şiirler
5-Televizyon Dizisi (Tarih, sohbet, 113 dizi)
6-Başlar ve Kılıclar

Kendi şiirinde Ekrem Şama...

Memleketim Ordu’dur, ilcem ise Korgan,
Dokuzyuzelli yılıymış benimle doğan.
Orta tahsil Tokat ve Amasya ilinde,
İktisadı bitirdim yetmişbeş yılında…
Bingol’de yapmıştım askerlik gorevimi,
Mali muşavirlik gecindirdi evimi…
Sosyal calışmalarla gecti hep şu omrum.
Boyle calışmaları gerekli gorurum.
Canakkale şehitleri benim bir tutkum,
Uc kitabım yayımlandı, duyururum;
‘Şu Boğaz Harbi’, ‘Hilelerle Canakkale’
Bir de yenisi “Şiirlerle Canakkale”

Mutlu evliliğim surer otuz senedir,

Dort evladım var, hepsi de ayrı sevilir.
Şiir hayatımın suresi henuz kısa,
Kitabım yakında cıkar nasip olursa…