Ahu Turkpence iki yeni proje ile izleyicisiyle buluşacak. Turkpence Show tv'de yayınlanacak 'Karamel' adlı dizinin ardından ekim ayında da 'Dinle Neyden' adlı sinema filmi ile beyazperdede.
Bir suredir ekranlardan uzak kalan oyuncu Ahu Turkpence ekim ayında 'Dinle Neyden' adlı sinema filminde kalfa olarak izleyici karşısına cıkmaya hazırlanıyor. Yeni yayın doneminde Show tv ekranlarında 'Karamel' adlı dizide de rol alacak olan genc oyuncu ekranlardan uzak kaldığı donemde kendini geliştirmiş. Yeni dizisi ve filmi icin cok heyecanlı olan genc oyuncu 'Bir İstanbul Masalı' ve 'Şohret' adlı dizilerden sonra sinema filmlerinde rol almasını gundemde olmaya değil, iyi oyuncu olmasına bağlıyor.
* İzleyici sizi ilk olarak 'Bir İstanbul Masalı' adlı dizide tanımıştı. Bu dizi kariyerinizde donum noktası mı oldu?
'Bir İstanbul Masalı'ndan sonra artık role secilen değil, rolu secen bir oyuncu oldum. Bence bu bir oyuncu icin cok buyuk bir luks. Bu nedenle cok şanslı olduğumu hic unutmuyorum ve elimden geldiğince doğru kararlar verip, bu ayrıcalığı doğru kullanmaya calışıyorum.
YETENEK İŞİN SADECE BİR KISMI
* Bir anda dizilerin ve sinema projelerinin aranılan yuzu oldunuz. Sizce yeteneğin yanı sıra bu işte şansın da onemi var mı?
Bu konuda haklısınız. Kesinlikle şansın cok buyuk onemi var. Ama şans kapınızı caldığında gerekli donanımla orada olmak gerekiyor. Yetenek işin sadece bir kısmını kapsıyor. Geri kalan buyuk bir kısmı da cok calışarak kendini geliştirmekte yatıyor.
* 'Dinle Neyden' adlı sinema filminde rol alıyorsunuz. Sizce bu kadar rekabetin olduğu bir ortamda yer aldığınız proje amacına ulaşır mı?
'Dinle Neyden' bir donem filmi... Yonetmeni Jacques Deschamps. Metin Hara, Alican Yucesoy ve Lale Mansur ile rol alacağım. Ben sultanın kalfasını, bir nevi sağ kolunu oynuyorum. Kalfa gayet ciddi, otoriter ve iş bitirici bir kadın. Donemin getirisi olarak erkeklerle mesafeli ve hayatını sultana adamış biri. Felsefesi itibariyle cok naif bir film. Rekabet icin bir şey diyemem ama filmin amacı hikayeyi doğru bir şekilde aktarıp, fikrini seyirciye sunmak...
KUAFOR OLACAĞIM
* Yaz aylarında gosterime giren filmler bircok eleştiri aldı. Eleştiriler yerinde miydi?
Evet, cok eleştiri yapıldı. Ben her turden film cekilmesi taraftarıyım. Yapımcı bol bol para kazansın ki, daha cok film cekebilelim. Aslında doğru eleştiri her zaman yararlıdır. O yuzden sinema eleştirmenlerimiz cok onemli. Mesela 'beğendim' ya da 'beğenmedim' bir eleştiri kriteri olamaz. Ben belli bir birikimi olan, bu işte soz sahibi kişilerin yaptıkları eleştirileri dikkate almayı tercih ederim. Ancak o zaman eleştiriler size doğru yolu gostermiş olurlar. Diğerleri ise gururunuzu okşar ya da sizi kırar. Ama her ikisi de aslında gercek değildir.
* Yeni sezonda Show tv ekranlarında yayınlanacak olan 'Karamel' adlı dizide başrolu ustleniyorsunuz. İzleyici karşısına nasıl bir rolle gececeksiniz?
Bir kuaforu canlandıracağım. Zaten hikayemizin buyuk bir kısmı mahallede geciyor. Projeyi cok sevdim. Cekimleri başlasın diye heyecanla bekliyorum. Umarım her şey hayal ettiğimiz gibi olur. Cok fazla da bir şey anlatıp, projenin surprizinin bozulmasını istemiyorum. İşin mumkun olduğunca sıcak, eğlenceli ve ozellikle de gercekci olmasına calışıyoruz. Umarım başarırız.
* Ozellikle oynamak istediğiniz bir karakter var mı?
Hayır, yok. Sadece guzel hikayelerde ve iyi ekiplerle olmak istiyorum. Yoksa tek başına rol pek bir şey ifade etmiyor.
BEN SEYREDER MİYİM DİYORUM
* Projeyi kabul ederken kriteriniz ne?
"Ben seyirci olsam bu işi seyreder miydim, hikayenin devamını merak eder miydim?" diyerek okuyorum. Bu soruların cevabını 'evet' olarak yanıtlayabildiğim işlere daha sıcak bakıyorum. Yonetmen, oyuncular ve yazar grubu aynı amacın peşinden koşarak bir butun olabiliyorsa o set mutlu bir set oluyor. Bu goruşu savunan yapımcılarla calışmayı tercih ediyorum.
* Bircok dizi aynı anda yayına giriyor. Karamel'in bu rekabet icinde nerede yer alacağını duşunuyorsunuz?
Bu aslında sadece oyuncuları değil, tum ekibi ilgilendiren bir konu. Dizi setinde minimum elli kişi calışıyor ve eğer dizi tutmaz da yayından kalkarsa, bu, o insanların işsiz kalacağı anlamına geliyor. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya calışıp, gerisini seyircinin takdirine bırakmayı tercih ediyorum. Boylece icim rahat, gayet huzurlu bir şekilde sonucu karşılayabiliyorum.
MERVE YURTYAPAN / SABAH Guzel bir diziye benziyor.
Tanıtım icin teşekkurler Dark Dizilerle ,tv yle pek aram yoktur ama izleyenlere iyi seyirler.Tanitim icin tesekkurler Dark Ben dizileri cok severim hatta acıklı olanlara ağlarım bile tanıtımın cok guzeldi Dark inşallah izlerim guzele benziyor .TEŞEKKURLER tanıtım icin tşk ler DARK teşekkurler Dark Hangi birini takip edecegiz beaa İzleyecek olanlara iyi seyirler
Tanıtım icin teşekkurler DarK tanıtım icin teşekkurler Dark