Mesleği: Sinema Sanatcısı & Tiyatro Oyuncusu & Dizi Oyuncusu
Doğum Yeri: İstanbul, Turkiye
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1973

Deniz Uğur, 1 Ocak 1973'de İstanbul'da doğdu.
Deniz Uğur, Opera sanatcısı Mete Uğur'un kızıdır. Sinema ve Tv dizilerinde rol alan sanatcı aynı zamanda Tiyatro Oyuncusudur.
Deniz Uğur, İstanbul Univ. Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bolumu'nden mezun olmuştur. Deniz Uğur Tiyatro Oyunculuğuyla başlayarak tv dunyasına adım atmıştır.
Deniz Uğur,1997 yılında duzenlenen 9. Ankara Film Festivalinde "Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu" odulunu almıştır.
Deniz Uğur Benimle Evlenir misin? adlı Tv Dizisindeki Esra rolu ile unlenmeyi başarmıştır.
Deniz Uğur 21 yaşında konservatuarı bitirdikten sonra Tiyatro İstanbul'da, Cetin Ceviz oyunu ile profesyonel tiyatro hayatına adım atmıştır. Kent Oyuncuları ve Tiyatro İstanbul topluluğuyla, ceşitli tiyatro oyunlarında başrol oynamıştır. Ceşitli Tv Dizilerinde rol alan Deniz Uğur eşini kaybettikten sonra uzun bir donem calışmamış ve psikolojik tedavi gormuştur. Daha Sonra "Yağmur Zamanı" adlı diziyle tekrar ekranlara donmuştur.
Deniz Uğur İsmail Hakkı Sunat'ın eşiydi. Eşi, Canakkale'deki yazlıklarında, gurultu yuzunden tartıştığı komşusu tarafından oldurulmuştur.
Deniz Uğur Kocasının olumunun ardından uzun sure ona mektuplar yazmıştır.
Deniz Uğur'un Rol Aldığı Yapımlar

- Paramparca Aşklar (Deniz) (2008)
- Baba Oluyorum (2007)
- Ertelenmiş Hayatlar (2007)
- Sahte Prenses (Ceylan) (2006)
- Hayatım Sana Feda (Zeynep Başaran) (2006)
- Yağmur Zamanı (Aslı) (2005)
- Zumrut (Melek Karahan) (2004)
- Benimle Evlenir misin? (Esra) (2001)
- Kurtlar Sofrası (1999)
- Gulerken Ağladık (1998)