Televizyon spikeri, kameraman arkadaşı ile birlikte geldiği supermarkette canlı bir roportaj yapıyordu. Herkes ekranda gorunmek icin onların etrafını sarmış ve kendilerini on plana cıkarabilmenin telaşına kapılmıştı. Spiker, cevresindeki hanımları inceden inceye suzdukten sonra, elindeki mikrofonu genc bir kıza uzatarak:
Sayın bayan, dedi. Guzellik konusunda tarafsız bir araştırma yapıyoruz. Ozellikle cilt guzelliğinizi neye borclu olduğunuzu sorabilir miyim size?
Genc kız kot pantolonuna kadar sarkan saclarını geriye savurup bakışlarını devirirken:
Henuz yeteri kadar para kazanamadığım icin cildime salatalık kabukları yapıştırıyorum, dedi. Arada bir de salatalık kremi kullanıyorum. Bu yuzden de parıl parıl parlıyor elbet.
Spiker bu sefer genc bir kadına donerek:
Ya siz hamfendi? diye sordu. Sizin de cildiniz cok bakımlı gorunuyor.
Kadın kendinden emin vaziyette:
Ben pahalı bir “ cilt bakım seti “ ne sahibim, dedi. Duzenli olarak cildime bakar, sabah akşam kremleyip nemlendiririm.
Roportajın burasında, orta yaşlı bir hanım devreye girerek:
Vaktiyle ben de oyle yapmıştım kızım, dedi. Ama cildimin nemi fazla kacmış olmalı ki, uc-beş sene sonra ıslak camaşır gibi aşağı sarktı.
Spiker canlı yayanda oldukları icin durumun kotuye gittiğini anlamıştı. Kadının sozlerini boğuntuya getirmek gayesiyle birkac defa oksurup lafı kıvırtarak:
İyi ama hamfendi, diye atıldı. Cildiniz fena gorunmuyor ki:
Kadın boynundaki fuları cozup altındaki dikişleri gosterirken:
Estetik ameliyat diye bir şey duymadın galiba, diye cıkıştı. Cildimi gerdirmek icin az mı bıcak altına yattım ben?
Spiker, bir anda berbat olup meslek hayatını tehlikeye sokan roportajını nasıl noktalayacağını duşunurken, supermarketin raflarına mal dolduran yaşlı bir kadını fark etti. Kadın, oldukca fakir gorunmesine rağmen cevresindeki butun meraklılardan daha değişik guzelliğe sahipti. Spiker, calıştığı televizyona boy boy reklam veren kozmetik firmalarını daha fazla kızdırmamak gayesiyle ister istemez o tarafa yonelerek:
Teyzeciğim, dedi. Lutfen bizi bağışlayın. Guzellik ve cilt bakımı konusunda araştırma yapıyoruz. Siz ilerlemiş yaşınıza rağmen bu kadar guzel olan cildinize hangi kremi suruyorsunuz?
Yaşlı kadın, nurlu yuzunu cevreleyen başortusunu biraz daha sıkarken, hafifce gulumseyerek:
Biz yuzumuze krem falan surmeyiz evlad, dedi. Ama yuzumuzu seccadeye sureriz. Farketiğin guzellik secdelerin nurudur.
Cuneyd SUAVİ
Hayatın İcinden
-
12-09-2019, 21:54:12