Bir gun Peygamber Efendimize bir Sahabi eşinden şikayete gelir.
"Benim eşim misafiri sevmiyor. Bana ne gibi tavsiyede bulunursunuz?" der.
Efendimiz ( sav );
"Yarın size misafir olacağım. Eşin, ben iceri girerken de baksın ,cıkarken de baksın der."
Sahabi eşine efendimizin geleceğini mujdeler. Eşi cok sevinir . Yalnız dışarıdan iceri girerkende cıkarkende bakmasını soyler ve hazırlıklarını yapar . Ertesi gun olur. Efendimiz ( sav ) gelirken Pencereden bakınca ne gorsun ki! Efendimiz gumuşten tepsi icinde, cennetten ceşit ceşit yiyecekleri de beraberinde getirmiş.
Efendimiz'i bir sevinc icinde ağırladıktan, sonra Efendimiz yola koyulmuş. Sahabenin eşi tekrar pencereden bakmış. Birde ne gorsun ki! Getirdiği tepsinin icinde yılanlar cıyanlar akrepler bocekler doldurmuş geri gidiyor. Hemen eşine seslenmiş. Korku icinde anlatmış. Eşi koşarak Efendimizin yanına sormaya gitmiş. Peygamber ( sav) bu durum karşısında;
" Eşine anlat. Misafirin guzelliği, yiyeceklerle ikramlarla bereketle gelir ve evden giderken butun kotulukleri alır ve goturur .
Tepside gorduğu kotulukler, gunahlar kavgalar dovuşler bocekler yılanlar ciyanlar misafir ile cıkar ve gider eve huzur ve bereket gelir.
Misafir gelmeyen eve kavga, dovuş ,huzursuzluk ve bereketsizlik , fakirlik baş gosterir."