BİR DİN TARTIŞMASI: Bir kişi, bir başka kişiyi severse Allah'a ihanet etmiş mi olur? Turbanlı yazar, buna inanıyor...
Turbansız yazar Ayşe Arman ise, 'Allah'ın bu işe karışacağını sanmıyorum' diyor...
İŞTE AYŞE ARMAN'IN BUGUN HURRİYET GAZETESİNDEKİ KOŞESİNDE YAYINLANAN YAZI:
Allah, aşıklara hadlerini mi bildirir?
Madem bu konulara girdik.
O zaman ben de bir maruzatımı paylaşacağım.
Nihal Bengisu Karaca roportajında yer yok diye kesip attığım bolumlerden biriydi, sonradan fark ettim ki, kafamı en kurcalayan kısımlardan biriymiş, keşke atmasaymışım.
Nihal bir yerde, "Aşk, hidayete ermenin ta kendisidir demedim simulasyonudur dedim" diyor. Ve şoyle devam ediyor: "Nitekim, Allah’ı bırakıp bu simulasyona taparsak, yani ’Aşksız yaşayamam, aşk benim her şeyim, aşka aşığım’ gibi şeyler uzerinden var oluşumuzu tanımlarsak, şirke duşmuş oluruz, O’na ortak koşmuş oluruz. Din, her şeyde olduğu gibi buna da bir olcu koymuştur. Kur’an, insanın insana aşkını kutsamaz. Hatta kanımca ne zaman bir kişi diğerini cok fazla sevse, buyuk aşk olsa, bir sorun mutlaka cıkar. Sanki haddini bildirir sana. Sanki, ’Bir dakika burada ben var iken, sen nasıl olur da bana vermen gerekeni tutup başkasına verirsin, beni o kadar sevmen gerekirken tutup da başkasını o kadar seversin?’ Bu başa gelir, anlayan anlar. Aragon da sezmişti herhalde, ’Mutlu aşk yok’ derken..."
* * *
Sizi bilmem ama...
Tum bunlar bana fevkalade ters geliyor.
Acaba sorun ben de mi?
Benim Rabbim, sevgilimi/ kocamı cok seviyorum, ona olup bitiyorum diye beni cezalandırmaz ki.
Tam tersine beni odullendirir.
Sevgilimi cok seviyorum diye onu Allah yerine koymam mumkun değil ki.
Benim Rabbim kıskanc, "Hep beni sev, hep beni sev!" diyen bir tanrı değil ki!
Aksine, anneni de sev, kardeşlerini de sev, cocuklarını da sev diyen, dunya uzerinde sevgiyi teşvik eden bir tanrı benimki... Ve ben halimden cok memnunum.
Muslumanlık’ta nefis problemi
Şoyle bir tespitim var, bilmem katılır mısınız?
Esas sorun, nefis sorunu...
İnsanın kendi nefsi ile arasındaki dalaşma.
O yuzden kendine yasaklar koyuyor.
Bu yasaklar toplumsal da oluyor, ideolojik de, felsefi de...
Nefsine yenilersen, gunaha girersin...
Gunaha girmemek icin, hayalini bile kurma!
Nefisinin onune duvar cek.
Yasaklar uy.
Butun dinlerde var bu.
"Birini cok seversen Allah elinden alır" da boyle bir şey.
O yuzden seviyorsan bile belli etme. Coğumuzu boyle buyutulmedik mi, gizli gizli sevilerek...
Kaynak:
ajanda.forum.st
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Bir Baska kisiyi seven allaha ihanet etmismi olur !
-
12-09-2019, 21:37:44