Yavuz Sultan Selim Han zamanı cok fakir bir adam borcları odeyemeyince zora duşmuş ve bir gece Allah’a yalvarmış :
Ey Yuce RABBİM derdimi senden başkasına soylemedim careyi sende bilirim deyip yatmış gece gece ruyasına Peygamber Efendimiz s.a.v girmiş ve sabah soluğu Yavuz Sultan Selimin yanında almış demiş ki:
Sultanım bana bir kese altın verecekmişsiniz.
Selim han : Vereyim vermesine de bir neden soyleyecek misiniz? Der.
Fakir adam : Dun gece ruyama Fahri Alem Efendimiz girdi dedi ki ; Bizim Selime soyle her gece okuyup bana hediye etti Salavat-i Şerifi dun gece unuttu bunu karşılık olarak sana bir kese altın versin, demiş. Selim han : Hemen bir kese altın vermiş ve demiş ki ; Ne olur tekrar soyleyin adam aynı sozleri tekrar etmiş adama bir kese daha vermiş sonunda on kese altın ederince tekrarlatmış. Selim hanin yardımcısı Hasan Can bunu fark etmiş ve adama yeter artık sonra tekrar gelirsiniz demiş adamı gondermiş. Yavuz Sultan Selim han hazretleri duydun mu Hasan Can Fahri Alem Efendimiz benim icin bizim Selim demiş binlerce şukur olsun bizi bu şerefe nail etti, Rabbime Hamd olsun, eğer bu yaşlı adamı biraz daha gondermesen o sozu tekrar duymak icin neyim var neyim yok her şeyimi verirdim demiş. ..
ALINTI#
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Rabbime Hamd Olsun
-
12-09-2019, 21:36:41