Tum denizlerimizde,15 Nisan 2012 tarihi itibariyle, trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkcılarımız icin genel av yasağı başlamıştır.
Su urunlerinin ve yaşam alanlarının korunması, uretimde surdurulebilirliğin sağlanması icin, su urunleri avcılığına ilişkin yasak, sınırlama ve yukumlulukler getirilmektedir. Bunlar tur, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av aracları ile ilgili duzenlemeler olup, balıkcıların getirilen bu kurallara uygun olarak avcılık yapmaları zorunludur.
Avlanma yasağının başladığı 15 Nisan tarihinden itibaren isteyen balıkcılar uluslararası sularda su urunleri tebliği ile getirilen kurallara uymak kaydıyla avcılık yapabileceklerdir.
Ayrıca, Tebliğ ile getirilen duzenlemelere uyulması şartıyla, uzatma ağları ile su urunleri avcılığı donem boyu serbesttir.
Gectiğimiz av sezonunda surdurulebilirliğin sağlanması amacıyla ozellikle denetim faaliyetleri etkin olarak yurutulmuş, balıkcılarımızın ve tuketicilerin bilinclendirilmesine yonelik yazılı ve gorsel materyaller hazırlanarak kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Denetim faaliyetleri, su urunleri denetiminden sorumlu kurumlarla yakın işbirliği icerisinde denizlerde ve ic sularda, balıkcı gemilerinde, karaya cıkış noktalarında, yol guzergÂhlarında, balık hallerinde ve perakende satış yerlerinde gercekleştirilmiştir. Bakanlığımız ile Sahil Guvenlik Komutanlığı tarafından 2011 yılında su urunleri av yasaklarına ilişkin toplam 73 218 adet denetim yapılmıştır. Bu denetimlerde 275 ton su urunune el konulmuş olup, yasa dışı avcılık yaptığı tespit edilen 7 074 kişiye 10.110.648 TL idari para cezası kesilmiştir.
Bakanlıkca getirilen kurallara uyulması balıkcılığımız ve balıkcılarımızın geleceği acısından buyuk onem arz etmektedir.
Balıkcılarımıza ve ilgililere onemle duyurulur.
Kaynak: BSGM
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tarım ve Hayvancılık
- 2012 yılı icin Denizlerde Avcılık Yasağı Başlamıştır.