S.a kardeşlerim ....
Zamanın birinde kendi halinde yaşayan ama cevresinde meşhur olan; olduğu halde aldırış etmeyen bir alim yaşardı.!
Tabiki bu populerlik dinden kitaptan bi haber yaşayan uc gencin dikkatini ceker ve aralarında anlaşarak kendilerince biraz alaya almak icin alim in evinin yolunu tutarlar...
Alimin kapısını calarak kendisine birkac soruları olduğunu iletirler Alim:
-Buyrun ? der.
Genclerden birincisi ;
-Allah ın varlığından bahsediyorsunuz. (summe haşa)Peki bana onu goster o zaman? der. Alim ikinci gence donerek;
-Sizin sorunuz? der..
İkinci genc ise;
-Siz kuran da şeytanın ateşten yaratıldığını soyluyorsunuz.Peki, birde şeytanın cehennem ateşinde yanacağını soyluyorsunuz (gulerek)Ateşle ateş birbirine nasıl azap olur? .. der..
Alim ucuncu gence donerek;
-sizin sorunuz? der..
Ucuncu gencte; (yerden eline bir taş alarak);
-Kaza ve kader dersiniz.! demekki benim bu taşı burdan alıp (elindeki taşı ileri atarak)oraya atmam kaderimde olan birşeydir değilmi? der.
Ve uc genc dikkatlice alimin soyleceklerini beklerlerken; Alim eline bir avuc toprak alarak uc gencin suratına fırlatır..
Gozlerine toprak kacan gencler hızla ordan uzaklaşırken kadının yolunu tutarlar.
Kadıya durumularını anlattıktan sonra alimin kadının huzuruna geleceği zamanı beklerler.
Ve alim gelir ..
Kadı durumu anlattıktan sonra genclerin yuzlerine toprak atıp atmadığını sorar. ALİM BAŞLAR KONUŞMAYA.......
Birinci gence donerek ;
-Sen bana Allah (c.c) gostermemi istedin.Peki ben sana Allah ın varlığını gostereceğim ama once sen bana neden kadıya gittiğini soğle? der...
Genc;
-Yuzume toprak attın.CANIM YANDI O YUZDEN kadıya geldim ..der
Alim ;
-Canın mı yandı? Peki bana canının yandığı yeri gosterirmisin ? der..
(genc gozunu gostererek)..;
-İşte burası der.. Alim (gulerek).;
-Peki bana o ACIYI goster der..? genc biraz şaşkın olarak ..!
-Nasıl gostereyim? der
-Demekki her var olan şey gozukmezmiş değilmi HAVA,AKIL SEVGİ,KEDER,ACI gibi..(genc kafasını onune eğerek susar)
Alim ikinci gence donerek;
-Biz Kitabımızda insanoğlunun topraktan yartıldığını biliriz. Sen bana şeytanın ateşten yaratıldığını ve cehennemde nasıl yanacağını sormuştun. Ben senin yuzune toprağı attımki TOPRAKTAN YARATILAN İNSAN TOPRAK KARŞISINDA NASIL ACI CEKİYORSA, ŞEYTANDA CEHENNEM ATEŞİNDE OĞLE ACI CEKECEKTİR...der
Ve ucuncu gence doner;(tabi ikinci gencte kafasını onune eğer)
-Senin beni hala neden kadıya şikayete geldiğini anlamış değilim?(guler)
Genc şaşkındır ... Alim devam eder;
-Sen bana demedin mi benim şu taşı alıp burdan oraya atmam kaderimde var. O yuzden attım. Senin mantığına gore benim kaderimde senin suratına toprak atmak varmış o yuzden attım ..!(Genc şaşırır kalır)
Alim tekrar buyuk bir vakarla devam eder
-İNSANIN HER YAPTIĞI ŞEYİ KADERE MAL ETMESİ OLMAZ ALLAH (C.C) İNSANOĞLUNA CUZ-İ İRADE VERMİŞ BAZI SECİMLER İNSANIN ELİNDEDİR SENİN MANTIĞIN GİBİ DEĞİL TABİKİ..(acıkınca yemek yemek,haram-helal konusunu bilen ama secimini her iki yonde kullanabilmesi gibi. misal:meyve dolu bir bahcenin ağaclarına cıkarak habersiz yemek HARAM ,veyahut bahce sahibinden izin alıp yemek HELAL sayılır ) - SON - biraz uzun oldu galiba kardeşlerim
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Dinsizliğe verilen en guzel cevaplar...!(ALİMİN CEVABI)
-
12-09-2019, 21:32:31