YARADILIŞ HİKAYEMİZ

Allah ilk insan hz.ademi yarattığında meleklerine meleklerim ben topraktan bir varlık yarattım adına insan dedim ve bu varlığa bende olan bazı ozellikler kattım (acıma bağışlama gibi) bu yuzden benim icin cok değerli bir varlık ona secde edin der butun melekler secde eder ama Allahın ateşden yarattığı melek olan iblis secde etmez beni ateşden yarattın yuce Allah ben ondan ustunum ona secde etmem der Allah da ozaman seni naletledim bana itaat etmedin seni yanımdan kovdum demiş iblisde sen beni bu topraktan yarattığın varlık icin nalettledin bu varlığı benden ustun yaptın ama yarattığın bu insan sana itaat etmeyecek seni inkar edecek demiş...sonra
Allah ademi kıyamet gununden sonra kendisine ibadet edip Allahın dediklerini yapanları odullendirmek icin cennet yapmıştır ademi sorgusuz sualsiz cennetine koymuştur ve yanına bir eş yaratıp vermiş ademi sınamak icin adem burası benim cennetim istediğini ye ic keyfine bak ama şu meyveden yeme onu yersen seni naletlerim demiş iblis Allahın cennetine gizlice girip ademi yanıltmış ve o meyveyi yedirmiş sonra Allaha yuce rabbim bak ben sana demedimdi bu varlık sana itaat etmeyecek diye benim iki fısıltımla hemen yasaklı meyveden yedi demiş ve Allaha yuce rabbim bana bir şans daha ver ben insan hakkında soylediklerimi sana kanıtlayayım demiş Allah da iblise kıyamet gunune kadar musaade vermiş kıyamet gunu insanlar cinlerin hesap gunudur Allah butun yarattıklarını kendisine ibadet etsin diye yaratır ve mukafat olarak da cenneti verir ama itaat etmeyenleri cezalandırır cehennemine gonderir Allah ademi af eder adem sana sanada son şans veriyorum senin icin dunyayı yarattım orada senin yemen icmen icin meyveler yarattım ve faydalanman icinde hayvanlar yarattım bu seni sınamam icin yarattığım yer dunya sana ve senin soyundan gelenlere de kıyamet gunune kadar muhlet bana itaatkarlığınızı gosterin benim dediklerimi yapın yasaklarımı uygulayın ben size ne yapmanız gerektiğini aranızdan sectiğim elcilerimle ileteceğim elcilerimi dinleyin dediklerini yapın cunku onların sozleri benim sozlerimdir bana inanın demiş cunku sizin dunyada cok kuvvetli bir duşmanınız olacak bu duşmanı yenin bana itaatinizi kanıtlayın bende size odul olarak cennet vereyim ama beni dinlemezseniz dediklerimi yapmazsanız siz sadakatsiz olursunuz sizi en ağır şekilde cezalandırırım benim gazabımdan korkun demiş sonra Allah iblise sanada son şans verdim seni kendinden ustun gorduğun insanların yanına dunyaya gonderiyorum orada sana musade bana dediğini kanıtla seni af edeyim ve cezalandırmayayım iblise demişki insanlar coğalacak ureyecek sende coğal ure hesap gunu bana haksızlık yaptın deme ve iblise ureme izni vermiş bu şekilde insanlarda ibliste sınava girmiş oldular evet arkadaşım biz Allaha sadakatimizi kanıtlamak ve bize mukafat olarak soz verdiği cennetine girmek icin yaşıyoruz dunyaya gelen her insan sınava girmiş olur aslında dunyaya gelmek bizim icin cok guzel bir şans cunku Allahın dediklerini yaparsak bizi ebedi bir hayat bekliyor bu şansımı ben kullanmak istemiyorum ben dunyaya geldim ortalama 80 yıl istediğim gibi yaşarım Allahın dedikleri beni ilgilendirmez dersen iblisin yandaşı olursun Allah da sana hesap gununde iblisin kanından icirecek iblisin kanı ateştir cunku iblis ateşten yaratılmıştır iblisin oğulları zebaniler sana yaşamın boyunca Allaha itaat etmemen icin ademe yaptıkları gibi senin hoşuna gidecek şekilde kulağına fısıldarlar cunku onlar iblisin oğullarıdır kucuk şeytanlardır yaşamın boyunca seni yanıltmak icin yanlışı doğru gosterirler ve dediklerini yaparsan Allahın azabını cekmek icin cehenneme gidersin ve cehennemde de zebaniler vardır orada onlar şeytanın emrinden cıkmış Allahın emrine girmiştir ve onlarda artık acıma duyma his etme yetenekleri yoktur sadece verilen gorevi yapmak icin yaşarlar gorevleri cehennemdeki insanlara sonsuza kadar azab yaşatmak