CATHERİNE DELORME(Sicilyalı)[FV][/FV]

Sicilyalı heykeltraş bir babanın cocuğu olarak 1901′de doğdu.Cocukluğu Cezayir’de gecti.1.Dunya Savaşı sırasında Fransız bir doktorla evlendi.Eşinin tayini uzerine Tunus’a gitti.Musluman olduktan sonra Hidayetullah ismini aldı.Tunus’ta iken İslamiyete duyduğum alakadan dolayı musluman ailelerle yakınlık kurdum.Fakat İslamiyetle ilgili sorduklarıma tatminkar cevaplar alamadım.Birgun dostluk yaptığım fakir musluman bir ailenin kızı bana islami kadın kıyafeti giydirdi.Aynaya baktım,kıyafetimi cok beğendim.O gece ruyamda Kabe’ye gittiğimi gordum.Ruyamı tabir eden musluman hanım;”Bir gun mutlaka hacca gideceksin”dedi.Birgun kucuk bir sokaktaki mutevazi dukkanında,sanki bu dunyaya ait biri değilmiş gibi duran,derin bir duşunceyle huzur bulmuş nur yuzlu bir zat gordum.Başındaki beyaz takkesiyle siyah sakalı hoş bir goruntu teşkil eden bu adam,kapalı gozleriyle ve elindeki tesbihiyle bana değişik geldi.Sanki tanıdık bir simaydı.Gozlerimi ondan ayıramıyordum.Bakışımı hissetmiş gibi gozlerini acarak tatlı bir tebessumle yaklaşmamı işaret etti.Oturmam icin bir sandalye gosterdi ve;”Sana verebileceğim bir şey var mı?”diye sordu.Ondan elindeki tesbihi ve okuduğu duayı oğretmesini istedim.O zat şaşkın halde;”Tesbihi memnuniyetle veririm ama duayı neden istiyorsun?”deyince,”Evet ama senin yaptığın duayı benim de yapmama engel değil ki..Senin Rabbin benim de Rabbim değil mi?”dedim.O da;”Doğru.Fakat bu zikir muslumanların temel inancıdır.Allah başka butun ilahları reddeder.”La ilahe illallah”şehadetin 1.kısmıdır.Kalbden soylendiğinde İslamiyete girilmiş olunur.”dedi.Bunun uzerine ben;”Şu halde diyebilirim ki,ben her zaman muslumanmışım.Cunku daima tek Allah’a inandım.”dedim.O zat devamla;”Şehadetin 2.kısmı yalnız İslama mahsustur.O da ;”Muhammed(s.a.v) Allah’ın Resuludur.Hz.Muhammed’in peygamberliğine inanmak,Allah’ın birliğine inanmayı gerektirir.Bu zikri 2 kısmıyla birlikte,istersen oğretebilirim.”dedi.”Tek Allah’a nasıl inanıyorsam,O’nun peygamberlerine ve Hz.Muhammed’in onlardan biri olduğuna inanıyorum.”dedim.Daha sonra o zat bana abdestve guslun şartlarını oğretti.Telaffuzunu oğrettiği zikri 300.000 kere cekmemi soyleyerek tesbihini verdi.Bu gorevi ancak 3 ayda tamamladım.Sonra o nur yuzlu zatın yanına gittim.Tesbihini alıp,dualar oku¤¤¤¤¤ kokular surdu ve bana geri vererek;”Bugun guzelce abdest alarak yat ve bu tesbiği yastığının altına koy,bir ruya goreceksin ve ben tabir edeceğim.”dedi.O gece ruyamda,cami gibi bir yerde Peygamberimizi gordum.Ben perişan,ac,sefil bir vaziyetteydim.Beni elini uzatıp yanına cağırdı.Yanına gidince birden değiştim.Şahane,pırıl pırıl bir elbiseye burunmuştum.O’nun kalbime telkin ettiği fikirle,benim pek az gorulen bir lutfa mazhar olduğumu anladım.Ertesi gun o zatın dukkanına gidip,ruyamı anlattım.Zatın gozlerinden yaşlar boşandı.Heyecandan guclukle konuşarak,”Biz atadan muslumanız.Gencliğimden beri bu zikre devam ediyorum.Fakat bir turlu tamamlayamıyorum.Hep yeniden başlıyorum.Dunyada herşeyden cok Resulullah’ı gormek istiyorum.Bu lutfa henuz nail olamadım.Sen bir yabancıyken ve dinimiz hakkında hic birşey bilmezken bu lutfa mazhar oldun.”dedi.Bir sure sonra ustume başıma ozen gostermediğimden dolayı beyim”Yeter artık,tanrınla benim aramda bir tercih yapmalısın!”deyince cok uzuldum.Dini bilgimi,eşime farkettirmeden arttırmaya devam ettim.1950′de Fas’tayken kadıya giderek resmen musluman olmak istediğimi bildirdim.Kadı İslam hakkında bilmem gerekenleri bildirdi.Fakat bana resmi bir belge vermekten kacındı.Zira o zaman Fas,Fransız himayesindeydi ve ben Fransız askeri doktorunun dul eşiydim.Hacca gidebilmek ve olunce musluman mezarlığına gomulmek icin resmi belgeyi almayı arzuluyordum.Bu isteğime kavuştum.1951 senesinde Muslumanlığımı resmen tescil ettirdiğim sırada Fransız somurge idaresi beni sorgulamadan gecirdi ve nicin musluman olduğumu sordu.Ben de;”20 seneden beri islam dinine girmek istiyordum.O tarihten beri ceşitli dinler uzerinde cok ciddi araştırmalar yaparak bu karara vardım.Uzun sure ceşitli engeller sebebiyle kararımı tatbik edemedim.Hem islam dinine inanıp,hem de ibadetlerini yaparken hala hristiyan sıfatını taşımak ikiyuzluluk olurdu.İslamı,ruhi ihtiyaclarıma daha uygun buluyorum.”Aradıklarımı,daha once mensubu olduğum dinde bulamadım.”

YUSUF İSLAM(CAT STEVENS)

Londra’da doğdu.gencliğinde muziği secti.cat stevens ismi ile kısa surede unu dunyayı tutan pop şarkıcısı oldu.1977 senesinde musluman oldu.Annem İsvecli bir budist,babam ise Kıbrıslı bir rum ortodokstu.Evimizde azcok hristiyanlık havası vardı.Londra’nın merkezinde katolik okuluna gonderildim.Orada Allah’a inanmamızı oğrettiler.Allah’a giden tek yolun İsa aracılığıyla olduğunu soylediler.11 yaşındayken karışık dinlerden oğrencilerin olduğu bir okula gittiğimde hemen hemen kiliseden ayrılmıştım.Ama İsa’nın uzerimdeki etkisi,teslis ne manaya geldiğini duşunmeden devam ediyordu.Muziğe başladığımda dini daha ciddi almam gerektiğine dair duyguya sahip olmama rağmen sozde hristiyan haline geldim.Pazar gunleri gunah işleyenlerin affedilmeleri bana ikiyuzluluk gibi geldi.Bu duşunce kiliseden uzaklaşmama yol actı.Bir ara Doğu’nun dini felsefeleriyle ilgilenmeye başladım.Hippilik doneminde tutku haline geldi.Budizm hakkında kitaplar okumaya başladım.Budizmi kilise oğretilerinden daha doyurucu buldum.Bu Hristiyan din anlayışına karşı ilginc alternatifti.ancak pratiği guctu.Ailemin rum kokenine doğru gittim.Pisogorosu ve herşeyi matematik formulle sonuclanabileceğini oğrendim.Ancak bununda pratiğide mumkun değildi.1975′te abim Kudus’e gitmişti.ziyaretinde MESCİD-İ AKSA’da bulunuyordu.Camiye girer girmez icimde barışcı, doyurucu hisler belirince bana İslamdan bahseden bir kart attı.Londra’ya donduğunde bana KURAN’IN aslıyla,ingilizce tercumesini hediye etti.KURAN’ın ve Muslumanların inancı hakkında dikrim yoktu.bazen Muslumanlara MUHAMMEDİLER diyorlardı.Bu tıpkı Hristiyanların gibi muslumanlarında Hz.Muhammed’e taptıkları intibaını veriyordu.Kuran’ı okumadan once boyle duşunuyordum ve İslamın Avrupadaki goruntusu hastalık ve felakete benziyordu.Daha sonra onu okumadan hakkında hukum vermemeye karar verdim.Kuran’la karşılaşıncaya kadar hayatın amacı bir sırdı benim icin,hayatı herşeyi duzenleyen bir hakimin varlığına inanıyordum,kimdi bu gorunmeyen sanatkar?Pek cok manevi-ruhi yollardan gecmiştim,fakat hicbiri beni doyurmamıştı.Kuran’ı okumaya başladığımda hayretim arttı.Gittikce huzura dalıyordum.Cunku o alemlere hakim olan tek bir Allah’ın adıyla başlıyordu.okudukca KURAN’ın herhangi başka kitaplardan farklı olduğunu anlamaya başladım.her kitabın bir yazarı olur bu kitabı kimin yazdığını merak ettim.Tabii ki Kuran beşeri bir yazarın yazabileceğinden yuksek seviyedeydi.1,5 seneden fazla durmadan okudum ve bu sure icinde hicbir muslumanla karşılaşmadım.KURAN’ın mesajı icinde boğulup kalmıştım ve şu karara vardım:”onumde 2 tercih vardı:ya kendimi tamamen teslim edecektim veya kendi muzikli yolumda yuruyecektim.benim icin birtek secim yolunun musluman olmak olduğunu anladım”iş bukadar kolay değildi.cunku yukumlu olduğum esaslar ve hukumler hakkında daha fazla bilgiye muhtactım.geciş donemi diye adlandırdığım 1,5 yıllık bir sure aktı.Bu donemde İslam hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya gayret ettim.O sıralarda Londra Reqent’s parkta bir caminin varlığını duydum.İmamı ile tanışarak kelime-i şahadet getirdim,namaz,oruc ve zekat vecibelerimi yerine getirmeye başladım.Londra’daki musluman kardeşlerimin arasına katıldım.Her turlu muzik aletinin haram olduğunu oğrenince,muziği bıraktım.Şimdi İSLAM’I yaşıyorum ve huzur icindeyim

MUHAMMED ALEXANDER RUSSEL WEBB(Amerikalı)

1846′da Amerika Hudson şehrinde doğdu.New-York Universitesinde okudu.Kısa zamanda cok sevilen ve cok takdir edilen bir fıkra muharriri oldu.St.Joseph Gazett ve Missouri Rapublican isimlerinde mecmualar neşretti.1887′de Filipinlerde Amerika konsolosu oldu.Musluman olduktan sonra kendini tamamiyle İslamiyeti neşretmeye vakfetti ve Amerika’daki teşkilatın başına gecti.1916′da vefat etti.Bana,ahalisinin pek coğu Hristiyan olan Amerika’da doğan,buyuyunceye kadar mutemadiyen Hristiyan papazların yaptıkları vaazları,daha doğrusu sacmalıkları dinleyen;benim gibi bir insanın,nicin dinini değiştirerek musluman olduğunu soranlar cok oldu.Ben de onlara,muslumanlığı nicin hayat rehberi olarak sectiğimi,kısaca şoyle anlattım:
Musluman oldum!Cunku,yaptığım incelemeler,insanların ruhi ihtiyaclarının ancak muslumanlığın koyduğu sağlam esaslarla temin edileceğini gosterdi.Ben daha cocukken bile,Hristiyanlığa bir turlu iki elle sarılamamıştım.20 yaşıma geldiğim ve artık reşit oldğum zaman,kilisenin her şeyi gunah sayan,garib ve can sıkıcı terbiyesine tamamen isyan etmiştim.Yavaş yavaş kiliseden ayrıldım ve bir daha donmedim.Benim araştırıcı,meraklı bir ahlakım(karakterim) vardı.Herşeyin sebebini ve maksadını arıyordum.Bunlar icin mantıki cevaplar bekliyordum.Halbuki,rahiplerin ve diğer Hristiyan din adamlarının bana verdiği cevaplar beni tatmin etmiyordu.Onlar,cok kereler suallerime tatmin verecekleri yerde;”Bunları biz anlayamayız.Bunlar ilahi sırlardır.”diyorlar veya”Bunu bizim aklımız kavramaz.”gibi kacamaklı bir cevap veriyorlardı.Bunun uzerine,bir yandan şark dinlerini,diğer taraftan meşhur filozofların eserlerini incelemeye karar verdim.Filozoflardan Mill,Locke,Kant,Hegel,Fichte,H uxleyin ve diğerlerinin eserlerini okudum.Bu filozofların eserlerinde,hep protoplazmadan,atomlardan,mole kullerden,tanecikler den bahsolunuyor,fakat”İnsanın ruhu ne oluyor,oldukten sonra nereye gidiyor,bu dunyada ruhun nasıl terbiye edileceği”hakkında bir fikir bulunmuyordu.Halbuki İslam dini,insanın bedeni yanında,ruhu ile meşgul oluyor ve bizi aydınlatıyordu.Bunun icindir ki,ben ne yolumu şaşırdığımdan,ne de Hristiyanlara kızdığımdan veya ani bir karara kapıldığımdan dolayı değil,tam aksine inceden inceye tedkik ettikten,buyukluğunu,ulviyetin i,ciddiyetini,mukemm elliğini iyice anladıktan sonra musluman oldum.İslamiyette esas,Allahu Teala’nın var ve bir olduğuna inanmak,O’na kendini teslim etmek ve O’na ibadet ederek lutuflarına şukretmektir.İslamiyet,Butun insanlara kardeşliği,iyiliği,sevgiyi emreder.Onlardan ruh,beden,dil ve amel(iş)temizliğidir.İslam dini,şimdiye kadar insanların bildiği dinlerin muhakkak en mukemmeli,en ustunu ve sonuncusudur.

MALCOLM X

19 Mayıs 1925′de Omaha Nebraska’da Baptist papazının oğlu olarak doğdu.6 yaşındayken beyaz Amerikalı tedhişcilerin teşkilatı olan Ku KLUX Klan tarafından evleri yakılmıştı.Malcolm’un isyan duyguları o olayla kabarmıştı.Ticaretle uğraşan babası kotu ve feci bir kazanın kurbanı edilmişti.Bu olay Malcolm’un kardeşleriyle sokakta kalmasına sebep olmuştu.Karınlarını doyurmak icin hırsızlık yapıyorlardı: Malcolm bir ıslah yurduna sevk edildi.Bu yurtta sevgi ve şefkat gordu.Birkac zenci arkadaşı vardı.Beyazların cocukları onlara işkence,kufur ve eziyet ediyorlardı.Bu yuzden beyazlara cephe almışlardı.Malcolm himayesine sığındığı rahibenin sayesinde ıslah yurdunun yanındaki ortaokula tek zenci talebe olarak girdi.Calışkanlığıyla sınıfının birincisi oldu.Okulun son sınıfında ne olmak istediği sorulduğunda avukat olmak istediğini soyluyordu.Alay konusu oluyordu.Beyazlarca avukatlığın bir zenci icin uygun olmadığını marangozluk yapabileceğini soyluyorlardı.Malcolm bu yanlış saplantılar karşısında istediği mesleği secemeyeceğini anla¤¤¤¤¤ okulu bıraktı.Newyork’a gitti.Kotu işlerle uğraşan insanlarla tanıştı.Onlara zeka ve becerisini gosterdi.Bu adamların guvenine sahip oldu.18 yaşına geldiğinde kendisine bu iş sahasında”Koca Kızıl”lakabıyla hatırı sayılır bir isim yaptı.Afyon, gibi malları satmakla iyi para kazanıyordu.Hırsızlık sucuyla hapse girdi.1947′de mahkumiyetini cekmeye başladı.Hapiste hayatının yonunu değiştirecek olaylar yaşadı.Kardeşi Reginalt’ın tavsiyeleriyle başlayan ilgi,sonunda”Siyah adamın tabii dini” olan islama girmesine sebep oldu.Musluman olunca”Vaktiyle beyazların buyruğu altında kor,sağır ve dilsiz bir insandım,huviyetim artık maziye karışmıştır.Yeniden doğmuş gibi ayrı bir insanım” m¤¤¤¤¤¤¤ taşıyan X sembolunu kullanmaya başladı.Amerika’da muslumanlığın yayılmasında ustun başarılar gosterir ve son nefesine kadar tebliğ yaptı.1964′de Musluman Camisinin kurulacağını ilan etti.Haziran 1964 Afro-Amerikan Birliği Organizasyonu’nun ilk kamu mitingini yaptı.1964 Kasım ayında Afrika’ya gezi yaptı. 14 Şubat 1965 Malcolm’un evi bir ateş bombası ile tahrip edildi. 21 Şubat 1965 olduruluceğini bile bile gittiği konferansta şehit edildi..

ALBAY DONALD ROCKWELL (AMERİKALI)

Muslumanlığı nicin kabul ettim?
Muslumanlığın cok mantıki ve sade oluşu,camilerin insanı kendine ceken cazibesi,bu dine mensub olanların,dinlerine buyuk bir ciddiyet ve muhabbet ile bağlanmış olması,butun dunyada,muslumanların gunde beş defa aynı saatte buyuk bir saygı ve ihlas ile secdeye kapanışı,benim uzerimde coktan beri buyuk bir tesir yapmıştı.Fakat bunlar benim musluman olmaklığım icin kafi gelmedi.Ben ancak,İslam dinini iyice tedkikten ve onda guzel,faideli bir cok hususlar bulduktan sonra musluman oldum.Hayata ciddiyet,fakat aynı zamanda tatlılıkla bağlı olmak(ki Muhammed(a.s)’ın kendi hareket tarzıdır),işlerde muşavere etmek,insanlara daima merhamet ve şefkat ile muamele etmek,yoksullara yardım etmek,ilk defa olarak kadınlara da mal sahibi olma hakkını vermek gibi,o zamana gore en muazzam medeni inkilaplar,Muhammed(a.s)’ın kısa ve veciz sozleriyle ne guzel ifade edilmiştir.Muhammed(a.s) aynı zamanda;”Allahu Teala’ya tevekkul,itimad et,fakat deveni bağlamayı unutma!”sozleriyle insanlara,Allah’ın kullarından evvela,her turlu tedbire başvurmalarını,icab edeni yapmalarını ve ancak ondan sonra,Allah’a tevekkul etmelerini emrettiğini bildirmektedir.O halde,Avrupalıların iddia ettiği gibi,İslam dini,hicbir iş yapmadan,her şeyi Allah’tan bekleyen miskinlerin dini değildir.İslam dini,herkese,once elinden gelen herşeyi yapmasını ve ancak ondan sonra Allah’a tevekkul etmesini emreder.İslam dininin,diğer dinlerdeki insanlara karşı gosterdiği adalet de,benim uzerimde cok buyuk tesir yapmıştı. Muhammed(a.s)muslumanların hristiyanlara ve yahudilere karşı iyi muamele etmeleini emrediyor.Kuran-ı Kerim ise,Adem(a.s)’dan başla¤¤¤¤¤,Musa ve İsa(a.s)’ın Peygamberliğini kabul ediyordu.Bu,hicbir başka dinde olmayan yuce sadakattir.İslamiyetin en guzel hususiyetlerinden biri de,onun kendini putlardan tamamiyle kurtarmış olmasıdır.Hristiyanlıkta hala resimlere,heykellere tapılırken,İslamiyette hic boyle birşey yoktur.Bu da,İslamiyetin ne kadar saf,temiz olduğunu gosteriyor.Beni musluman olmaya goturen sebeplerden sonuncusu,İslamiyette bulduğum ¤¤¤¤net ve irade gucu oldu.İslamiyette yalnız ruhun değil,aynı zamanda bedenin de temiz olması emrediliyordu.yemek yerken,tıka basamideyi doldurmamak,senede bir ay oruc tutmak,herşeyde olculu hareket etmek,harcama yaparken,ne fazla ne eksik sarf etmek gibi.Değil bugun,yarın da,butun insanlara rehberlik edecek hususlar,insanlara en guzel bir tarzda telkin olunuyordu.Ben,musluma nmemleketlerinin hemen hemen hepsini ziyaret ettim.İstanbul’da,Şam’da,Kudus ’te,Kahire’de,Cezayi r’de,Fas’ta vs.musluman şehirlerinde,butun hakiki muslumanların bu kaidelere riayet ettiklerini ve bundan dolayı hayatta huzura kavuştuklarını bizatihi gordum.Onların,Allah’ın yoluna girmek icin suslere,resimlere,heykellere,m umlara,muziğe ve benzeri şeylere ihtiyacları yoktu.Allah’ın kulu olduklarını hissetmeleri ve kendilerini O’na teslim etmeleri onlara en buyuk manevi huzur ve saadeti,lezzeti veriyordu.İslam dinindeki hurriyet ve musavat(eşitlik)beni daima dine cekmiştir.Muslumanlar arasında,en yuksek bir mevki sahibiyle en fakir bir kimse,Allah’ın huzurunda musavidir(eşittir)ve birbirinin kardeşi sayılır.Camide,muslumanlar yanyana ibadet ederler.Mevki sahibi olanlar icin ayrılmış ozel yerler yoktur.Muslumanlar Allah ile kul arasında hicbir kimsenin bulunmadığına iman ederler.Muslumanlıkta ibadet,Allah ile kul arasında yapılır.Gunahlarını affettirmek icin din adamlarına başvurmazlar.Her musluman kendi hareketinden ancak kendisi mesuldur.Muslumanlar arasındaki kardeşlik bana hayatta cok kereler yardımcı oldu.Bu din kardeşliği de,beni muslumanlığa goturen amillerden biridir.Nereye gitsem bir musluman kardeşimin bana yardım edeceğini ve uzuntulerimi benimle paylaşacağını biliyorum.Dunyada ırk,renk ve siyasi duşunceleri birbirinden farklı olan butun muslumanlar,birbirinin kardeşidir ve birbirlerine yardım etmeyi kendilerine borc bilirler.İşte,beni musluman yapan sebepler bunlardır.Acaba bunlardan daha guzel ve ulvi(yuce)bir sebep duşunulebilir mi?