Hz Musa ve Hikmeti gorebilmek

---------------------------------------

“Hz. Musa, Allah’ım senin adaletini gormek istiyorum diye dua eder. Cenab-ı Allah ona bir ceşme kenarına gitmesini vahyeder. Hz. Musa ceşmenin kenarına gelir, başlar hikmeti seyretmeye…
Derken bir suvari, ceşmenin yanına gelir, su icer, atına binerken bir keseyi yere duşurur. Suvari uzaklaşır. Az sonra bir başkası gelir. Su icer, bakar ki yerde bir kese var. Keseyi acar bakar altın… Keseyi cebine indirir ve sevincle oradan ayrılır. Biraz sonra bir başkası ceşmenin yanına gelir. Adam su icerken suvari geri doner.
Suvari su icen adama; Ben burada bir kese duşurmuşum, sen mi aldın diye cıkışır. Adam olaydan habersizdir, hayır ben almadım dediyse de laf anlatamaz. Suvari adamın uzerine yurur, kavga cıkar, yaşanan arbede sonrasında suvari adamı oldurur.”
Hz. Musa yaşananlara bir anlam veremez. Allah’ım hikmetinden sual olunmaz ama ben bu işten bir şey anlamadım der.
Cenab-ı Allah; Suvarinin dedesini, haksız yere oldurenin biraz once, suvarinin oldurduğu yaşlı adam olduğunu soyler. Boylece kısas gercekleşmiş hak yerini bulmuştur. Bir kese altın ise suvarinin dedesinin alan adama borcudur.
Boylece hikmet tecelli etmiştir.
Gozumuzun onunde gercekleşen bircok olaya anlam veremiyoruz. Kim bilir bunlarda da ne hikmetler vardır.

“Sizin hayır gorduklerinizde şer, şer gorduklerinizde hayır olabilir siz bilemezsiniz. Bunu ancak Allah bilir.” ALINTI#