Siz dışarıdan, Biz iceriden.
Yurt dışında yaşıyoruz, calışmalarımız islÂma davet, yıl 2003.
Hatemi veli hazretlerinin hazırladığı, Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, broşurleri Avrupalı
vatandaşların posta kutularına, hatta kiliselerinin kapılarına kadar astık.
Kısa Zaman sonra bu calışmalarımız Almanyada olsun avusturyada olsun ses getirdi.
hatta bu broşurleri avustralyaya Kadar ve Avrupa ulkelerinin hepsine ulaştırdık.
Broşurlerin başlığı şoyle:
Yahudi ve hıristiyanları İslama davettir.
Avusturyanın tirajı yuksek olan krnonen gazetesi bizim islama davet yazısı okunacak şekilde
gazetenin baş sayfasında haber olarak yayınladı.
Daha acıkcası bizim ulaşamadığımız kesimlere de gazete aracılığı ile ulaşmış olduk.
H.z Allahın emri olan dini tebliğimize yahudi ve hıristiyanlardan cok dini islÂm gorunen kendi
vatandaşlarımız karşı cıktı ve broşurlerimizin adını nefret broşurleri adını taktılar hurriyet
gazetesinde yayınladılar.
Devletimiz yetkilileri bizi baskı altına alınca Hatemi veli hazretleri de bu calışmayı durdurdu.
İşte tam bu ortamda turkiyeye tatile geldik. Eyupsultan hazretlerini ziyaret ettik.
ziyaret etmiş dışarı cıkmıştım dışarıda bir meczup boynuma sarıldı daha evvel hic gormediğim
bir kişiydi ilk defa goruyordum.
Kulağıma fısıldar şekilde HAYDİ SİZ DIŞARIDAN, BİZ İCERİDEN İslÂm dinini dunyaya duyuracağız dedi.
Ve başka bir şey konuşmadan uzaklaştı.
Ben şaşkın vaziyette arkasından bakakaldım. Sakallı derviş kılıklıydı ustu başı pejmurdeydi.
Ona bir daha rastlarım umudu ile ne zaman gittimse o zata raslayamadım..
Kalpten iman..
ALINTI#
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Siz dışarıdan, Biz iceriden. (yaşanmış oyku)
-
12-09-2019, 21:27:12