[IMG]http://img514.**************/img514/1241/rose13719a9jz9.jpg[/IMG]

Genc kadın telefonda kızına bakan bakıcının sesini duyunca bir şeylerin yolunda gitmediğini anladı. Bakıcı "Kızınızın cok ateşi var" dedi. "Hemen eve gelmelisiniz." Genc kadın hemen işinden izin aldı ve ateş duşurucu bir ilac icin en yakın eczahaneye koştu. Arabasının yanına geldiğinde acele ile arabayı anahtarı icindeyken kilitlediğinin farkına vardı. Hemen eve gitmesi gerekiyordu, ama bu durumda nasıl gidecekti? Evini arayarak bakıcıya durumunu anlattı. Ancak cocuk bakıcısının verdiği haber daha kotuydu.

Bakıcı, "Kızınızın ateşi daha da yukseldi" dedi. "Arabanın kapısını acacak bir servis bulsanız, ya da cakı bıcak gibi birşeylerle kendiniz acmaya calışsanız iyi olur." Kadın yakında bulunan marketten kucuk bir bıcak aldı ve arabanın yanına gitti. Ama bu cakı ile ne yapacağını bilmiyordu. Arabanın kapılarını zorladı, salladı, ama kapıyı acamadı. Elleri titreyerek cakı ile kapıyı acmaya calışırken bir yandan da kendi kendine soyleniyordu, "Allah'ım lutfen kucuk kızıma ulaşmama yardım et."

O sırada yoldan gecmekte olan sakalları uzamış, ustu başı bakımsız bir adam once durup kadını izledi, sonra yanına yaklaştı, "Hanımefendi isterseniz size yardımcı olabilirim" dedi. Kadın icinden "Allah'ım gonderdiğin yardım bu mu?" diye soylenerek adamın yardım onerisini kabul etti. Adam birkac dakika icerisinde arabanın kilidini acmayı başarmıştı... Kadın cok şaşırdı. Adama bir miktar para uzattı, "Cok teşekkur ederim" dedi. "Şimdi hasta kızıma yetişebileceğim. Cok iyi insansınız." Adam, "Hayır hanımefendi ne yazık ki, iyi bir insan değilim" dedi. "Hapishaneden yeni cıktım"

Sonra başı onde usulca cumlesini tamamladı: "Araba hırsızlığından..." Kadın bir sure sessiz kaldı.

Adam uzaklaştıktan sonra bu kez sevincten ağlayarak "Allah'ım" dedi, "İşin ustası bir kişiyi gonderdiğin icin sana cok cok teşekkur ederim."