Dediki:
Gunlerden bir gun Evlenmeyi arzuladım ve bir cocuk sahibi olmayı.
Evlendim ve bir cocuğum oldu.Adını Fatma koydum,Onu cok sevdim.Ve Fatma buyudukce kalbimdeki imanda onunla buyudu..Kalbimdeki isyanda azaldı onunla.
Elimde icki kadehi vardı onu icme isteğiyle doldurmuştum Fatma onu devirdi.daha yaşı iki bile değildi.
Sanki ona bunu yaptıran Allahtı!
O buyudukce kalbimdeki imanda onunla buyudu.Allah'a yaklaştığım her bir adımda icinde olduğum maasilerden(isyanlardan) uzaklaştım biraz biraz.
Ta ki Fatma 3 yaşına basana kadar.
3 Yaşını bitirdiğinde Fatma oldu!!
Ve Malik İbnu Diynar devam ediyor anlatmaya:
Kızım Fatma olunce durumum vaziyetim eskisinden dahada kotu oldu..
Ve bende cevremdeki muslumanlarda olan ve beni bu buyuk uzuntuye karşı dayanmamı sağlayacak sabır yoktu..
Herşey cok kotuye gidiyordu.Şeytan durmadan benimle oynuyordu.Ta ki o gun geldi ve Şeytan bana dedi ki:
"Bugun oyle bir sarhoş olacaksınki daha once hic boyle sarhoş olmadın!!"
Ve ben o gece icmeye ve sarhoş olmaya azmetmistim..Gece boyu ictim,ictim. ictimm!!
Oyle bir duruma gelmiştim ki ruyalar beni birbirine atıyordu.Ta ki o ruyayı gorene kadar:
Ruyamda kıyamet gunundeydim! guneş kararmış, denizler ateşe cevrilmiş, Depremler oluyordu durmadan..
İnsanlarin hepsi kıyamet gunundeydi.. İnsanlar zumre zumre grup gruptu.ve ben o insanların arasındaydım.
Sesler duyuyordum birisi sesleniyordu:
Ey Filan oğlu filan!! Cabbara hesap vermeye hadi! Diyordu .
Ve o cagrılan insanın yuzunun rengi simsiyah olmuştu duyduğu o korkudan.
Bircok insane cağrıldı. ta ki kendi ismimi duyana kadar.
Ses beni cagırıyordu.Haydi Cabbara Hesap vermeye! Diyordu
O an cevremdeki o insane kalabalığından kimse kalmamıştı. Kıyamet gunu.Mahşer yeri bomboştu.
Sonra bir anda karşımda bir fare gordum cok buyuktu(devdi),cok vahşi ve cok saldırgandı.cok gucluydu.Ağzı acık bana doğru koşuyordu..
Bende duyduğum korku ve dehşetten dolayı ondan kacmaya başlamıştım.
Kacarken bir anda karşımda oldukca yaşlı ve zayıf bir adam gordum!ve ona seslendim:
-AHH!!Beni bu dev fareden kurtar!!
Bana dediki:Oğlum Ben cok zayıfım seni ondan kurtaracak gucum yok.Ama şu yonde koş eminim kurtuluşa ereceksin.
Ben onun dediği yone doğru koşmaya başladım.Dev fare hala arkamdaydı beni kovalıyordu.Ve karşıma cehennemin ateşi cıktı.Yuzumde hissediyordum o dehşetli sıcaklığı!
Fareyle cehennem arasında sıkışmıştım.
Ve kendi kendime dedim ki o an.Ben bu fareden ateşe duşmek icinmi kacıyorumm!!
Ve koşa koşa bana bu yolu tarif eden o zayıf adama doğru koşmaya başladım.Farede peşimdeydi gittikce yaklaşıyordu bana
Cok korkuyordum!!Adamın yanına geri geldim ve ona dedim ki:
-Allah aşkına beni bu fareden kurtar yalvarırımm!
Ve yaşlı adam benim halime ağlıyordu.
Bana dedi ki:
Beni goruyorsun ben cok zayıfım gucsuzum benim seni kurtaracak halim yok..Ama bu sefer Şu yonde koş!bu sefer inşAallah kurtuluşa ereceksin
Adamın dediği yonde koştum deli gibi.Fare hala kovalıyordu bir adım arkamdan koşuyordu.Beni ısıracaktı az kalmıştı.Ta ki karşımda o dağı gorene kadar
O dağın ustunde bir suru bebek vardı.
Ve o dağın uzerinde bulunan cocukların hepsi ağlıyorlardı.hepsi de aynı şeyi soyleyerek ağlıyor haykırıyorlardı.
Diyorlardı ki:
-Ey Fatmaa!! Babana bakk! Babana Bakkk!!
Malik ibnu Diynar dediki:
O an o cocugun kızım Fatma olduğunu anlamıştım.
Ve o an 3 yaşında olupte cennete gitmiş bir kızım olduğuna cok sevinmiştim..Beni bu dehşetli korkudan(fareden) kurtarıp Cennete sokacaktı…
Kızım beni sağ eliyle tuttu ve kurtardı
Ve sol eliyle fareyi itti.ben o an korkudan olu gibiydim.
Sonra tıpkı Dunyadayken olduğu gibi onu kucağıma oturttum!
Bana dedi ki:
Ey Babacığım! Deyip şu ayeti okudu bana:
ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله
Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allahın Zikrine donmesinin zamanı gelmedi mi?"
Ona dedimki:
Kızımm!Bu fare neydi bana anlat!!
Dediki: O fare senin dunyada icinde olduğun işlediğin kotu amellerindi..Onu sen besledin buyuttun ve onun seni yiyebilecek buyukluğe sen ulaştırdın!
Ey Babacığımm!Sen bilmiyormusunki Dunyada işlenen ameller Ahirette kıyamet gununde mucessem olarak karşımıza cıkar!
Ona dedim ki:
Peki o zayıf adam?
Dedi ki:
O Yaşlı ve zayıf adam senin guzel amellerindi..Sen onu boyle zayıf boyle gucsuz.boyle caresiz bıraktınn.onu kendi haline ağlattın!Seni kurtarmasına izin veremiyecek duruma sen koydun!
Eğer ben doğmasaydım ve kucuk yaşta gunahsız olarak olmeseydim seni bu dehşetten kurtaracak başka birşey yoktu!
O an uykudan ağlaya ağlaya uyandım!
Ağzımdan cıkan şu kelimelerle:
Evet Allahım vakti geldi..Evett Allahımmmmmm vakti geldii!
Hemen gusul abdesti alıp giyinip camiye koşayım sabah namazına! Gunahlarımdan arınmak kendime cennet yolunu cizmek..tovbe etmek Allaha yalvarmak icinnn
Camiye girdiğim an imamın okuduğu o ayet!!!
Ruyamda kızımın beni kurtardığında okudugu ayetti!!
ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله
Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allahın Zikrine donmesinin zamanı gelmedimi?"
Bunları yaşayan kişi
Tabiinlerin imamlarının efendisi!
MALiK BiN DiYNAR!
O insanlar arasında geceler boyu ağlamasıyla bilinirdi…
Ve derdiki:
Allahım! Kimin cennete gireceğini,kimin cehenneme gireceğini sadece sen bilirsin!
Ben bunlardan hangisiyimm?
Allahımm!Beni cennet ehlinden eyle! Cehennem ehlinden eyleme!
Malik Bin Diynar buyuk bir tovbe etti.
Ve insanlar arasında şoyle meşhur oldu:
Caminin kapısına giderdi ve insanlara seslenirdi..derdiki:
Ey asi insanlar ey gunahkar insanlar…Allahınıza donun!!Gafil insanlar….Allahınıza donunn!!!
Ey Allahtan kacan kullar.Allahınıza donunn!
Rabbin sana gece gunduz sesleniyorr!Seni cağırıyorr!
"BANA BİR KARIŞ YAKLAŞANA BEN BİR DİRSEK YAKLAŞIRIM.BANA BİR DİRSEK YAKLAŞANA BEN BİR KULAC YAKLAŞIRIM.BANA YURUYENE BEN KOŞARIMM!
La ilahe illa ente Subhaneke.Inni kuntu min el-Zalimin(tovbe duasi)
Peygamber efendimiz bir hadis-i Şerifinde şoyle buyuruyor:
أن يهدي الله بيدك رجلا واحدا خير لك من الدنيا وما فيها!
Meali:
"Bir insanın hidayetine vesile olman senin icin dunyadan ve icindeki herşeyden hayırlıdır"
ALINTI#
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Bir insanın hidayetine vesile olman senin icin dunyadan ve icindeki herşeyden hayırlı
-
12-09-2019, 21:19:24