Allahu teÂl Âyet-i kerîmede meÂlen buyurdu ki:
Bedr muhÂrebesinde duşmana nisbetle daha az ve zayıf olduğunuz hÂlde, Allahu teÂl size yardım etti, kesin zafer verdi. Allah'tan korkun ki, şukretmiş olasınız. (Âl-i İmrÂn sûresi: 123)
Bedr harbinde EshÂb-ı kirÂm guc durumda kaldıkları sırada sevgili Peygamberimiz; "Y Rabbî! Bana vÂdettiğin yardımı lutfet!" diye du ettiğinde, EnfÂl sûresinin 9. Âyet-i kerîmesi nÂzil olup (inip), meleklerin muslumanlara yardım icin gonderildikleri şoyle bildirilmiştir: "O vakit Rabbinizden yardım ve zafer istiyordunuz da O size; "Gercekten ben arka arkaya bin melÂike ile (meleklerle) imdÂd ediyorum" diye duÂnızı kabûl buyurmuştu. (İbni AbbÂs, Taberî, Kurtubî

CebrÂil (aleyhisselÂm) bana gelip dedi ki: "Bedr Gazvesi'nde bulunanları nasıl sayarsınız?" Ben; "Onlar ummetimin en hayırlıları (ustunleri) " dedim. CebrÂil (aleyhisselÂm) ; "Meleklerden (o muhÂrebede) hazır bulunanlar da bizim yanımızda aynen boyle olup, meleklerin en hayırlılarıdır" dedi. (Hadîs-i şerîf-BuhÂrî

Bedr Gazvesi'nde her birimiz bir muşrikin başına kılıcımızı salladığımız zaman, daha kılıc hedefine varmadan, kÂfirin kellesinin bedeninden ayrılıp yere yuvarlandığını goruyorduk. (Sehl radıyallahu anh)