-Kac yaşındasın?
-Boyun kac?
-Kilon kac?
-Evin varmı?
-Ne kadar maaş alıyorsun?
- ...
- ...
Evet yukarıdaki cumleler, son gunlerde ekranların yeni modası dest-i izdivac (Evlendirme) proğramlarında kullanılan kelimeler.
İnsanlardan pazardan mal alır gibi bir kac soru ve gozlemle evlilik peşindeler.
Katılımcılara şoyle bir bakıyorum; Aşağı yukarı her yerde rastlayabileceğimiz, zeka ve kişiliğinde bir anormallik gorunmeyen sıradan, normal insanlar.
Yapımcı ve sunuculara bakıyorum; Hepsi okumuş, Kulturlu, pırıl pırıl denilen insanlar.
İzleyicilere bakıyorum; Erkeği, Bayanı, Esnafı, memuru, Ev hanımı, oğencisi velhasıl bu toplumu meydana getiren geniş bir kitle...
Proğram; Baştan sona, tepeden tırnağa evlilik muessesini hafife alma, basitlik ve bayağılık'tan ibaret.
Akıl ve mantığımın iflas ettiği an bu an'dır. evlilik muessesini bu basite indirmemeleri lazım...
ama bu tur programlar bir cok tv kanalında var...
eskiden gorucu usulu evlilik vardı o bile bu durumdan cok iyiydi bence...
artık insanlar iyice dejenere olmuş durumda ve kanallarda reyting uğruna yapmıyacakları şey yok...
cok uzucu bir durum...

bizim ictiğimiz sigarayla uğraşacaklarına bu tur programlarla uğraşsalar bence daha faydalı bir iş yapmış olurlar tamamen iş bizlerde bitiyor hatırlarsanız zamanında daha da kotu olan evlilik programları vardı ve reytingler tavandaydı izleniyorki yayınlanıyor

Gercekten uzucu bir durum sevgili WisH paylaşımın icin teşekkurler canım..

turk halkı olarak bence ayıbımız bu programlarr
orada bulunanlar erkek ve bayan oraya cıkıpta
birini aramak ....
iş yine bize duşuyo sanırım
bizim evde acılmaz o tur programlar
tek yapabildiğimiz malesef buuu

duşunmeden sama sapak şeyler uretiyorlar
bu konuya değindiğin icin saol WISH ... İzleniyorki bu programlar rovaşta o kadar haylaz toplum oldukki kendimize iş olarak eğlence olarak oraları seciyoruz

Muratın da dediği gibi gorucu usulunden bile berbat bir yontem 3-5 soru ve cevapla alınan karar,
hic olmazsa gorucu usulunde aileleri bilen biri vardı bunda kimse kimseyi tanımıyor.
Bir kac zaman sonra sonucları yine tv de tartışılacak.
Rutuk nedense el atması gereken yerde sessiz bunuda ben anlamış değilim. Ben bu tur programlara katılanların gercek olduğuna inanmıyorum zaten.
Hepsi reating uğruna uydurulmuş yalanlar.
Hani neydi o bir de flash tv de bir program var.
Acı hayat mı, yalan testi mi, salakların yeri miydi neydi programın adı
Oradakiler de hep yalan.
Ama malesef bu tur programların reatingleri cok olduğu surece,
evlerimizden gitmeyecekler..