Antalya'da hortum seraları vurdu
Antalya'nın Gazipaşa ilcesinde şiddetli yağış sonrası meydana gelen hortum, seraları ve bahcelere buyuk zarar verdi
ANTALYA - Antalya'nın Gazipaşa ilcesinde şiddetli yağış sonrası kırsal 3 mahallede meydana gelen hortum, seralarda ve tarım alanlarında buyuk zarara neden oldu.
Asarcık, Kahyalar ve Calıpınar mahallelerinde gece saatlerinde sağanak meydana geldi. Sağanak sonrası ortaya cıkan hortum ise 3 mahalledeki seralarda ve ekili tarım alanlarında ciddi zararlara neden oldu. Yaklaşık 80 dekar cam seranın zarar gorduğu felakette hortumun bazı meyve ağaclarını kokunden soktuğu goruldu. Cilek seralarının naylonları ise hortumun etsisiyle yırtıldı.
Mahallesinde zarar goren ureticileri ziyaret eden Calıpınar Mahallesi Muhtarı Barış Celik, yaptığı acıklamada, "Hortum ve aşırı yağış gece yarısı oldu. Vatandaşlarımızın haberi olmamış. Sabah kalkınca seraların yıkılmış olduğunu gorduk. Ciftcilerimiz zor durumda." diye konuştu.
Ciftcilerden Dursun Aykal da hortum esnasında seranın icinde olduğunu belirterek, "Seranın havalandırmalarını acmıştım. İcine girdim, ruzgar vardı, yapraklar havada ucuşuyordu. Bir baktık sera cokmuş. 100 bin liralık zararım var. Seranın komple sokulmesi lazım" dedi.
Hortumdan zarar goren ureticiler, devlet yetkililerinden yardım bekliyor.
Kaynak : SonDakika
İyi Forumlar.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tarım ve Hayvancılık
- Antalya'da Hortum Seraları Vurdu