sunucu, televizyon ve radyo program yapımcısı
1966 yılında Adana’da doğdu. Ceşitli şehirlerde eğitimini tamamladıktan sonra cevresindeki insanların da ısrarıyla spikerlik ve sunuculuk eğitimleri almaya başladı. 1988 yılında "Mesut Mertcan, Toron Karacaoğlu, Tarık Gurcan, Hayri Kucukdeniz" gibi sahasında cok değerli isimlerden tiyatro, ses ve Turkce'yi etkili kullanma sanatına yonelik eğitimler aldı. Onların engin tecrubelerinden istifade etti. Halen ulusal yayın yapan radyolardan Moral FM'de haftanın beş gunu sabah saatlerinde Sırrı Er'le Basında Bugun adlı haber programını hazırlayıp sunuyor.
Bugune kadar şu gorevlerde bulundu:
1988-TRT İstanbul televizyonunda ceşitli tanıtım, radyo oyunları ve belgesel seslendirmelerinde gorev aldı.
1989- TGRT nin kuruluş calışmalarında gorev aldı.
1983-TGRT nin radyosu da dahil olmak uzere ilk spikerlerinden biri olarak goreve başladı.
1995-Kanal D Haber Merkezinde gorev yaptı.
1996-Kanal 6 Haber Merkezinde calışmaya başladı. Bircok ulusal radyoda haber spikerliği ve haber program sunuculuğu yaptı.
1997-1998 yılları arasında TRT, TGRT, SHOW, ATV, CINE 5, STV, Kanal 7 gibi televizyonlarda, reklam, belgesel, haber program, tanıtım filmi seslendirmelerinde bulundu.
1997-1999 yılları arasında 9. Kanal’da haber spikerliği yaptı.
2000 yılından itibaren, guzel konuşmayla ilgili seminerler ve diksiyon (guzel konuşma) eğitimi de veren Sırrı ER, İstanbul Valiliği Ozel Feza İletişim Meslek Lisesi 2002-2003 Eğitim-Oğretim doneminde yapılan oğrenci-oğretmen veli anketleri sonucunda belirlenen "YILIN İLETİŞİM ODULLERİ" başlığı altında "EN İYİ BASIN OZETLERİ PROGRAMI ODULUNE" layık goruldu.
2004/1. ve 2004/2. 2004/3. dilimlerde RİAK (radyo izleme araştırma kurumu) 4500 aile yaklaşık 11.500 denek uzerinde, Turkiye genelinde 100 radyonun katılımıyla, (27 ulusal radyo) tematik haber kategorisinde (gunluk radyo dinleme alışkanlıklarını kayıt altına alma yontemiyle) yapılan araştırmada, sabah saat 8.00 - 9.20 arası en cok dinlenen (Sırrı Er’le Basında Bugun) program unvanını aldı.
2003 İSKİ Genel Muduru Dursun Ali Codur’un Basın ve Halkla ilişkiler danışmanlığı gorevini surdurdu.
2004 AKP İl Başkanı Mehmet Muezzinoğlu’nun İletişim danışmanlığını yuruttu.
2005 Buyukşehir belediyesine bağlı BELBİM A.Ş. Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatoru olarak gorev yapmakta.
2005 "18. Tuketici Zirvesi" nde, Tuketici dergisi tarafından yapılan "Markalar ve tuketici uzerindeki etkileri" konulu 2.782 kişi uzerinde yapılan araştırmanın sonucunda tum radyolar arasında, Sırrı Er’le Basında Bugun KALİTESİNE EN COK GUVENİLEN SABAH PROGRAMI, TUKETİCİ 2005 ONUR ODULUNE LAYIK GORULDU.
2005 100.8 Radyo Şahin'de haftanın 1 gunu (perşembe) saat 22.00-24.00 Gecenin Sırrı isimli bir şiir programını bir donem yaptı.
2005 İnternet haber’de haftanın her gunu makaleleri yayınlandı
2005 Dunden Bugune Tercuman gazetesinde her gun makaleleri yayınlandı.
2005 TGRT Sahur Vakti programını hazırladı ve sundu.
2005 İst. Buyukşehir Belediyesi Kultur A.Ş. ye bağlı Gosteri Sanatları Merkezi'nde, oğretim gorevlisi olarak sahne ve diksiyon eğitimleri vermekte.
2006 Damla Eğitim Gonulluleri Derneğinde Lise ve İlkoğretimde Mudur, Mudur yardımcıları ve oğretmenlerine diksiyon eğitimleri verme
ESERLERİ:
Konoşmak Sanattır
Turkce’nin Adı Var
Temel Konuşma Teknikleri-Diksiyon
TEMEL KONUŞMA TEKNİKLERİ - DİKSİYON
Sırrı Er
Konuşma dilinde ses değişiklikleri bir heceyi, sozcuğu ya da sozcuk gruplarını diğerlerinden farklı olarak daha kuvvetli ustune basa basa vurgulamak alıcıda yonlendirme izlenimi uyandırır.
Kaynağın nesnel, tarafsız olmadığı duşuncesi, guvensizlik duygusu meydana getirir.
Kaygı, korku, kızgınlık, ofke gibi olumsuz duygular ortaya cıkar. İletişim kanalı bozulur, tıkanır, kapanır.
Turkceye saygı duyan, meseleye sorumlulukla yaklaşan genc sunucu, yapımcı, aynı zamanda guzel konuşma eğitmeni Sırrı Er, “Temel Konuşma Teknikleri - Diksiyon” adlı calışmasıyla yayıncılıkta kazandığı deneyimi ve bilgiyi bu konuda yetişmek isteyenlere aktarmak uzere guzel bir calışmaya imza atmış.
Sırrı Er’in kitabını okuyanlar iletişim surecinde butuncu davranış icinde yer alan dilin, konuşmanın rolunu, yerini oğrenecekler.