İzlediğimiz her dizide mutlaka kişisel favorilerimiz haline gelmiş bolumler vardır. Peki dunyanın dort bir yanında, sizinle aynı diziyi izleyenlerin favorilerinin neler olduğunu merak ediyor musunuz? Cevabınız evet ise doğru yerdesiniz!
Cok sevdiğim dizilerden biri olan Supernatural’ın IMDb uzerinde yapılan oylama sonucu belirlenen en iyi ve en kotu 5 bolumunu aşağıda listeledim ve kısaca ozetledim.
Lutfen yazıyı okurken bu listenin Şubat 2016 IMDb verilerine gore yapıldığını unutmayın. Ayrıca altta yorumlar kısmına sizin en iyi ve en kotu bulduğunuz bolumleri yazarsanız cok mutlu olurum… Haydi başlayalım!
EN İYİ 5 BOLUM
5- The French Mistake | 6. Sezon 15. Bolum

IMDB PUANI : 9,6/10
Benim de cok sevdiğim bolumlerden biri olan The French Mistake, listemizin 5. sırasında. Sam ve Dean, Balthazar‘ın sayesinde kendilerini aniden Supernatural setinin ortasında bulurlar. Sam’i Jared Padalecki‘nin, Dean’i de Jensen Ackles‘ın canlandırdıklarını duyunca şaşkınlıkları ikiye katlanır. Komedi unsurlarıyla on plana cıkan The French Mistake kesinlikle tekrar tekrar, hic sıkılmadan izlenecek bolumlerden biri.
4- O Brother, Where Art Thou? | 11. Sezon 9. Bolum

Supernatural, tarihinin en dikkat cekici bolumlerinden biriyle, 11. sezonun ara sezon finaliyle karşımızda bu kez. Amara, Tanrı’ya ulaşmaya calışırken onune cıkan her insanı oldurmeyi kafasına koyar. Crowley ve Rowena, Sam’in Lucifer‘la goruşmesi icin Kafes’i Cehennem’e getirmeye karar verirler. Bolum boyunca tansiyonun hic duşmediği O Brother, Where Art Thou?, yayınlanmasının uzerinden henuz birkac ay gecmiş olmasına rağmen 4.’luk koltuğuna coktan adını yazdırmış bile. Ayrıntılı inceleme yazısına bu linkten ulaşabilirsiniz.
3- Baby | 11. Sezon 4. Bolum

Sam ve Dean’in klasik avlarından birinin tamamiyle Dean’in gozbebeği, kıymetlisi Impala‘sının gozunden anlatıldığı bir bolum olan Baby, dizinin en orijinal bolumlerinden biri olarak kabul ediliyor. Sadece arabanın bakış acısından anlatıldığı icin değil, Winchester kardeşlerin arasındaki bağın ne kadar kuvvetlendiğini kanıtladığı icin de cok beğenilen bir bolum oldu. Ayrıntılı inceleme yazısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
2- Changing Channels | 5. Sezon 8. Bolum

IMDB PUANI : 9,7/10
Trickster‘ın oyunlarından birine daha gelen Sam ve Dean, ya oyunu Gabriel‘in kurallarına gore oynayacaklardır; ya da sonsuza dek TV Dunyası‘nda sıkışıp kalacaklardır. İzleyenleri hem guldurup hem de duşundurmeyi başaran bu bolumu tekrar tekrar izlemenizi oneriyorum!
1- Swan Song | 5. Sezon 22. Bolum

IMDB PUANI : 9,7/10
Kıyamet gittikce yaklaşırken Winchester kardeşler, ellerindeki butun seceneklerin tukendiğini anlarlar ve hayatlarını değiştirecek kararlar almak durumunda kalırlar. Cok sevilen bir karakterin de diziye veda ettiği bu bolum, Supernatural tarihinin en sevilen bolumu secilmiş durumda. Hak vermemek elde değil!
EN KOTU 5 BOLUM
5- Bitten | 8. Sezon 4. Bolum

IMDB PUANI : 7,3/10
Dizinin en “orijinal” sayılabilecek bolumlerinden biri olarak tanımlanıyor Bitten. Sam ve Dean’in son ana kadar olayların dışında kalışı, bolumu diğer Supernatural bolumlerinden ayıran en buyuk ozellik.
4- Paper Moon | 10. Sezon 4. Bolum

IMDB PUANI : 7,2/10
Bitten‘ın devamı sayılabilecek Paper Moon, yine Kurt Adamlar etrafında şekillenen bir hikayenin urunu. Winchesterlar, gazetede gordukleri 3 cinayet haberinin peşine duşerler. Cinayetlerin arkasında ise tanıdık bir yuz vardır.
3- Dark Dynasty | 10. Sezon 21. Bolum

IMDB PUANI : 7,2/10
Supernatural’ın en carpıcı bolumlerinden biriydi Dark Dynasty. Dizinin en cok sevilen karakterlerinden birini kaybettiğimiz bu bolum, izleyen herkesi gercekten şoka uğratmıştı. Bu bolumde yaşananların etkisi Winchester kardeşlerin ilişkisini derinden yaraladı. Duşuk oy almasına şaşırmamak gerek.
2- Bugs | 1. Sezon 8. Bolum

IMDB PUANI : 7,1/10
Bocek fobisi olanlar bu bolumden uzak dursun! Şunu soylemek zorundayım ki, bence ilk iki sezonun verdiği tadı sonraki hicbir sezon veremedi. Arada istisnalar da vardı elbette ve ne yazık ki Bugs da bunlardan biri. Acıkcası hayatım boyunca yarım bıraktığım bolum sayısı cok az olmuştur fakat Bugs bunların başını cekiyor. Doğaustu yaratıkları anlayabiliyoruz fakat bocekler?! Ciddi olamazsınız…
1- Bloodlines | 9. Sezon 20. Bolum

IMDB PUANI : 5,9/10
Ve sonunda Supernatural tarihinin en kotu bolumunu oğrenmiş bulunuyoruz: Bloodlines! Chicago’nun doğaustu yaratıklar tarafından tabiri caizse işgal edildiğini goren Sam ve Dean, harekete gecerler. Kurt adamlar ve Şekil Değiştirenlerin başı cektiği bu bolum, daha sonra yapımcılar tarafından bir Spin-Off‘a donuşturulmek istese de başarılı olunamamıştı.
---
En iyi 5 bolumun arasında benim de kişisel favorilerimi gormek beni cok mutlu etti. Ancak 10. Sezonun Supernatural tarihinin -bence- en başarısız sezonu olduğundan yazılarımda sıklıkla bahsediyorum. Dolayısıyla en kotu 5 bolumun ikisinin 10. sezondan oluşu beni şaşırtmadı. Sizin favorilerinizi de merakla bekliyorum! Bir sonraki En İyi/En Kotu 5 Bolum listesinde goruşmek uzere…
Kaynak:Birdizihaber.com