akademisyen, yazar
1948 Yılında Yozgat'ta doğdu. İlkoğrenimini Yozgat'ta, orta oğrenimini Yozgat, Ankara ve İstanbul'da tamamladı. 1971 yılında İstanbul Yuksek İslam Enstitusu'nu bitirdi. 1970 yılında İstanbul Şehzade Camii Hatibi olarak başladığı memuriyet hayatında, Muftuluk, Vaizlik, İl Muftu Yardımcılığı, Din Bilgisi ve Ahlak Oğretmenliği, Diyanet Yayınevi Mudurluğu, Başkanlık Merkezinde Uzmanlık, Şube Mudurluğu, Mufettiş Yardımcılığı, Mufettişlik ve Başmufettişlik yaptı. Kasım 2011 de emekli oldu. İstanbul - Eminonu Din Gorevlileri Cemiyeti Başkanlığı yaptı. Cumhuriyetin 50. yılında Muftu olarak bulunduğu Tekirdağ Malkara ilcesinde 'Cumhuriyet Camii' adıyla bir cami yaptırdı. Trakya bolgesinde ilcede acılan ilk İmam - Hatip Lisesini bu ilcede actırdı.
1978 yılında, Seyyid Ahmet Arvasi başkanlığında beş kişi tarafından kurulan Turk Genclik Vakfı kurucuları arasında yer aldı, halen bu vakfın Mutevelli Heyeti uyesidir. 1987-1991 yılları arasında Prof. Dr. Şaban Karataş başkanlığındaki Ankara Aydınlar Ocağı Yonetim Kurulu uyeliğinde bulundu. 1992-95 yılları arasında Azerbaycan'ın başkenti Baku'de Din Hizmetleri Muşaviri olarak gorev yaptı. Baku Devlet Universitesi İlahiyat Fakultesinin acılmasını sağladı ve iki oğretim yılı 'İlimler Namzedi' (Docent) unvanı ile Oğretim uyeliği yaptı. Azerbaycan'da İmam - Hatip Lisesi'ne benzeyen beş adet 'İlahiyat Temayullu Lise'nin acılışını sağladı. Gazi Universitesi Turk Kulturu ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi'nin 1988-2007 yılları arasında Bilim Kurulu Uyesi olarak gorev yaptı. Emniyet Genel Mudurluğu hizmet ici eğitim programlarına 1996-2001 yılları arasında beş yıl konferanscı ve oğretim uyesi sıfatıyla katıldı. Ankara Universitesi Turk İnkılÂp Tarihi Enstitusu'nde, 'Cumhuriyet Doneminde Dini Hayatın Meselelerinin Tarihi Kokenleri' tezi ile Yuksek lisans yaparak 'Bilim Uzmanı' oldu. On ilde, yaklaşık on bin Alevi denek uzerinde araştırma yaptı ve yaklaşık iki bin Alevi koyu gezdi. İstanbul Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu'nde 'Turkiye'de Alevilik - Bektaşilik Uzerine Sosyolojik Bir Araştırma' konulu tezi ile de 'Bilim doktoru' oldu. Yayımlanmış ilmî icerikli 12 kitabı ve yuzden fazla makalesi bulunmaktadır.
Evli, 3 cocuk ve 5 torun sahibidir.