İzleyenlerin bildiği uzere Pretty Little Liars dizisinin 2 gun sonra 5. sezonu başlıyor. 'Aria' karakterinin roportajda soylediği uzere bu sezon buyuk ihtimal son sezon olacakmış. Tabi bu tam olarak kesin değil. Henuz bilmediğimiz o kadar cok şey var ki.. Cevaplanmamış bir suru soru! Ustelik bu sorulara 4. sezon finalinde de yenileri eklendi.
Başlıca sorumuz zaten A'nın kim olduğu. Ben acıkcası 5 kızdan biri olduğunu duşunmuyorum. Aksine şuphelerim son zamanlarda Toby uzerinde yoğunlaştı. Mesela Londra'ya sırf Melissa'yı cağırmak icin gittiğini zannetmiyorum. Sonucta telefon, e-mail, faks, goruntulu arama gibi şeyler var gunumuzde cok şukur. Ustelik bildiğiniz uzere 4x19 bolumunde Spencer'in kullandığı adrenalin hapları yuzunden gorduğu halisunasyonlar o bolumun bize siyah-beyaz lanse edilmesine sebep olmuştu. Senaristlerden birinin (Şu an adını hatırlamıyorum.) soylediği uzerine o bolumun sadece eğlenmek adına yapıldığı, sadece Spencer ve Toby'nin sahnelerinin buyuk bir ipucu taşıdığını soylemişti. Bir diğer senarist Marlene King ise o bolumun 4. sezon finaliyle paralel bir şekilde gittiğini soyledi. Hatırlarsanız, gece kulubunde Alison'u bulduklarında biri onlara ateş acmıştı. Sezon finalinde ise A ateş actı ve Ezra vuruldu. Peki 4x19'da Ezra'yı vuran kimdi? Toby !
Bir de Jenna'yı canlandıran guzel oyuncu Tammim Sursok, dizideki ikiz teorisinin gercekleşeceğini, bir kızın ikizi olduğunu soylemişti. Fakat bu kız Alison olmayacakmış. Bence Aria olabilir. Cunku bazen gereğinden fazla ve normal dışı bir şekilde dengesiz davranıyor.
Cece'nin neden Alison gibi kırmızı palto giyip kızların peşine duştuğunu de 2 gun sonra 5x01 bolumunde oğrenecekmişiz.
Bu arada Mrs. D'yi gomen kişi, Ezra'yı vuran kişiyle aynı olabilirmiş. Cunku senarist bu iki olayın arasında biraz zaman farkı olduğunu belirtti.
Aslında ben ve eminim ki bircok kişi, A konusunda bir zamanlar Aria'dan şuphelenmişti. Bunun uzerine bircok teori de okudum. 2. sezon finalinde Aria'nın kostumunun neden oyle bir kostum olduğu bir hayran tarafından Twitter'de Marlene King'e sorulmuştu ve o da bunun buyuk bir ipucu olduğunu soylemişti. O zamanlar gundemde Siyah Kuğu diye kimliği belirsiz biri vardı ve kızlar partide onun peşine duşmuştu. Ama Aria da bir ceşit siyah kuğu kostumu giymekteydi. Black Swan filmini izleyenler bilir. Balerin olan başrol kadın, siyah kuğu rolundeki diğer kadınla buyuk bir rekabet icindedir ve surekli zarar gormektedir. Filmin sonunda anlaşılır ki, diğer kadın da kendisidir. Yani cift karakterlidir ve farkında olmadan kendisine zarar verip tum bu olanları unutmaktadır. Aria da belki cift karakterli, belki şizofrendir. Bazen halusinasyon da gormekteydi. Bu da bu hastalıkların belirtilerinden biridir. Belki A Takımı'nı orgutleyip sonra da yaptıklarını unutuyordur, kim bilir. Sonucta 3. sezon finalinde arabanın bagajında domuz olusu bulmuşlardı ve Aria'nın cocukken cok sevdiği, hala da evinde tuttuğu kukla bir domuz kuklası. Bunun da tesaduf olacağını zannetmiyorum.
Peki sizce Mrs. D, Alison'u gomerken kimi koruyordu? Buyuk bir coğunluk bu kişinin Jason olduğunu savunuyor. Jason o zamanlar cok fazla alkol aldığı icin o gece olanları hatırlamıyordu. Ama ben onun yaptığından emin değilim. Bu dizide hicbir şey o kadar acık secik bir şekilde gercekleşmedi ki.
Ezra, A'nın kim olduğunu biliyordu ama hafıza kaybı yaşayacakmış. Sonrasında da kendisini Aria'ya affettirmeye calışacakmış. Alison da, Aria'yı Ezra'yı affetmesi icin ikna etmeye calışıyor.
Buyuk bir coğunluk Wren'den de şuphelenmekte. Dizideki tek İngiliz kendisi ve A bazı mesajlarında Amerikanlara değil, İngilizlere ait kelimeler kullanmıştı. Mesela 'Nosey' kelimesi..
Melissa'nın 4. sezon finalinde karakoldayken babasının kulağına fısıldadığı şey de merak konusu. Alison'u o gece kimin bayılttığını biliyor olabilir mi? Belki de ta kendisi.
Bir diğer teori de Hanna'nın ikizi olabileceği. Dikkat ettiyseniz 2x13'te Alison ikizlerin o korkunc hikayesini Hanna'nın evinde anlatmıştı. 3x13'te o hikayede gosterilen ikiz kızlardan birinin hayaletini Hanna'nın annesi gormuştu. Ve 4x13'te mezarlıktaki kırmızı paltolu kucuk sarışın ikiz kızları sadece Hanna fark etmişti. Bunların mutlaka bir sebebi vardır. Cunku bu dizide, ne Rosewood'da ne de Ravenswood'da tesaduflere yer yoktur.
Emison veya Paily ciftini destekleyenlere de bir haberim var. Birkac bolum sonra Alison ve Paige yuzleşmesini izleyeceğiz. Bu arada Jenna karakteri 100. bolumde yani 5x05 bolumunde geri donuyor ve senaristler de bu bolumun cok bomba olacağını soyluyor.
Gectiğimiz gunlerde Marlene King, Twitter hesabından 5x01 bolumunde gercekleşecek repliklerden 3 tanesini paylaştı. Bunlar şoyle:
- Sana bildiğimiz her şeyi soyledik.
- Bu her şeyi değiştirir.
- Oynamak ister misin?
Caleb de diziye geri donuyor. Caleb-Hanna-Travis ucgeninde bakalım neler olacak.
5. sezonun 9 bolumunun isimleri de belli şu an.
5x01: EscApe from New York [ New York'tan kAcış ]
5x02: Whirly Girl [ Aceleci Kız ]
5x03: Surfing the Aftershocks
5x04: Thrown From the Ride [ Yolculuğa Atılmak ]
5x05: Miss Me [ Beni Ozlediniz mi ]
5x06: Run, Ali, Run [ Koş, Ali, Koş ]
5x07: The Silence of E. Lamb [ E. Lamb'ın Sessizliği ]
5x08: Scream For Me [ Benim İcin Cığlık ]
5x09: March of Crimes [ Sucların Yuruyuşu ]
Dizi 26 Ağustos'ta 5x12 bolumuyle yaz finali yapacak. Bu sezon Yılbaşı'na ozel bir bolum de yayınlanacak ve sezon toplam 25 bolum olacak.
Son olarak sizlere şunu soylemek istiyorum. Marlene King cok onceden eğer 1x01 bolumunu cok dikkatli izlersek Big A'nın kim olduğunu gorebileceğimizi soylemişti. Ben birkac defa izledim ama acıkcası goremedim. Siz belki gorebilirsiniz.
Carşamba gunu 5. sezon premierinde goruşmek uzere..
- ReadBull.net
- TV, Sinema ve Sanat
- Yabancı Diziler
- Pretty Little Liars Teorileri
-
12-09-2019, 14:44:09