Son Asrın Evliyalarından Hacı Cemal Oğut Fatih Camiinde, bir Ramazan gununde vaaz ediyor. Dışarıda oruc tutmayanları, başı acıkları, namaz kılmayanları goruyor, onlara bir şeyler demesi lazım, ama direkt olarak bir şey de soylemek istemiyor.
Konuya şoyle giriyor:
Şu Hacı Cemal var ya, bu saf hanımla nasıl yaşayacak, nasıl idare edecek, bilemiyorum."
Diyeceksiniz ki: "
Senin hanım cok mu saf?"
Aman sormayın, o kadar saf, o kadar saf ki, isterseniz bir saflık orneği vereyim de bakın anlayın. Hacı Cemal'in de bu saf hanımla nasıl yaşayacağını siz duşunun.
Efendim, oğle namazından once abdestimi aldım, cubbemi giydim, kapıya da cıktım, buraya vaaza gelmek uzere ayakkabı*larımı giyerken bizim hanım da mutfakta iftarlık yemek hazırlı*yordu. Birden feryadı bastı.
"Eyvah, bu da mı gelecekti başıma?"
Hemen ayakkabılarımı cıkardım/mutfağa doğru koştum, bak*tım, mutfakta bir şey yok.
Dedim ki:
"Hanım, yangın alarmı ve*rir gibi ne bağırıyorsun oyle? Ne var?"
Dedi ki:
"Gormuyor mu*sun kediyi?"
"Goruyorum, kediye ne olmuş?"
“Daha ne olacak? İftarlık pideleri yiyor" demez mi?
Tepem at*tı.
"Hanım sen de ne kadar cimrisin. İnsan bir pide icin bu kadar cığlık atar mı? İşte camiye gidiyorum. Ne kadar pide istersen alır getiririm, hem de tazesinden" deyince, hanım bu sefer saf saf bana baktı, dedi ki:
"İlahi hoca, asıl saf olan sensin! Ben pideye mi acıyorum? Gormuyor musun, şu mubarek Ramazan gununde hayvan oruc tutmuyor, oruc? Şapur şupur pide yiyor. Ben hay*vanın oruc yediğine kızıyorum, ona uzuluyorum."
Tepem iyice attı. Ben de dedim ki:
"İlahi hatun sen bilmiyor musun ki, hayvanlar oruc tutmaz, sen bilmiyor musun ki hayvanlar namaz kılmaz, sen bilmiyor musun ki, hayvanlar acık yerlerini ortme ihtiyacı duymazlar"
Cemal Hoca cemaate doner:
“Nasıl bizim bu saf hatuna iyi soylemiş miyim?"
Cemaatte guluşmeler, mesaj alınmıştır.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Hayvanlar Oruc Tutmaz
-
12-09-2019, 13:06:07