Dunyada
Dinsizlik Seli Karşısında
İSLAM SEDDİ
(Dinsizliğe Reddiye)
GİRİŞ:
İnternet ortamında insanların dini goruşlerine yonelik bir anketin ve dinsizliğin din edinildiği bir foruma rast geldim. Agnostiklerin ve ateistlerin coğunlukta bulunduğu bu ortamda okuduğum yazılar, bir Musluman olarak beni onlara cevap vermeye sevk etti. Oradaki inancsızlarla yaptığım tartışmaları yeniden duzenleyerek kaleme alma ve insanların istifadesine sunma ihtiyacı hissettim ki; dunyanın ahir omrunde başta Avrupa olmak uzere tum dunyada yayılmakta olan dinsizlik fitnesine karşı insanlığı uyarabilelim. Cunku şuna kesin inanıyorum ki; dinsizlik, hak dinin olmadığı yerde doğar ve yayılır. Hakkın olduğu yerde batıl asla vucut bulamaz ve ilgi gormez.
Yazılar, diyalog şeklinde olduğu icin akıcı ve oğretici olacağı kanısındayım. Tartışmalarda agnostik akideye sahip olanları agnostik, ateist akideye inananları ateist diye isimlendirdim. Karşılıklı goruşmenin atmosferinin tam olarak algılanması icin tartışan kimsenin itiraz, cevap ve acıklamalarının ikili tartışmadaki yeri tespit edilsin diye X ve Y gibi ilaveler yapılmıştır. Mesela; Agnostik X, Agnostik Y gibi..
İnancsızlara gore dini goruşler uc ana başlık altında incelenir. Ateizm, Teizm ve/veya Deizm, Agnostisizm…
Bu inancları kısaca tanıyalım.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- İnanCsizlarla yaptiĞim tartiŞmalar:
-
12-09-2019, 12:06:19