Arkadaşlar nasıl başlasam bilmiyorum.
Ben sanırım dunyada canlılardan başka,farklı bir tarzda,ruhta mı desem varlıkların olduğuna inanıyorum,uc harfli,şeytan vs.
Allah'tan bunla alakalı bir korkum yok,yaratmamaya calışıyorum cunku bir keresinde Kur'anda "o varlıkların ve olu ruhların bu dunyaya gecemeyeceğini,bizim ve onların dunyasının bir ince ortuyle ayrıldığı" yazdığını soylemişti.(doğruluğunu teyit ederseniz sevinirim.)
Yani asıl meseleme geleyim,boyle şeylere inanıyorum ve fantastik şeyleri de cok seviyorum.Boyle dizi ve filmlere bayılıyorum.
Belki biliyorsunuzdur;
Supernatural, Merlin gibi dizilere bayılıyorum.
Zamanla bende de ne bileyim,diğer insanlarda da boyle yeteneklerin,sihirlerin var olabileceği duygusuna kapılıyorum.
Sonra internetten buyu hakkında araştırmalar yapıyorum.Sonra hatırlıyorum ki buyu gunah ve aslında yanlış anlamayın benim kast ettiğim buyu boyle değil.dizilerdeki gibi hayatımızı kolaylaştıracak tarzdan ama kur'an ve internettekiler fln boyle kotu ve harbi gunah gelen şeyler bana.Benim aradığım gibi bir şey olsa gunah olur muydu acaba diye merak ediyorum.Yani orneğin insanların hayatını kolaşlaştırabilecek şeyler,mesela kahvesi cok sıcak gelmiştir hafif ılıklaştırır.Ya kesin yok boyle şeyler ben boşu boşuna debeleniyorum.Kucuklukten beri sevmiştim boyle şeyleri,hep şu diziler yuzunden.
Din sohbet kısmına yazdım cunku boyle şeylerin cevabının dinimizde saklı olabileceğini duşundum.
Yardımcı olacaklara cok teşekkur ederim(Allah aşkına koca koca kopyala-yapıştır şeyler yazmayın,hem cok geniş ele alıyor o metinler soruları,boşuna okumuş gibi oluyorum(kustahlık etmiyorum ya da nankorluk))