Yer Yuzunde Kılınan ilk Cenaze Namazıoldğunu biliyoruz.
Alıntı:
Oğulları, babaları icin cennet meyveleri aramaya gittiler, Meleklerle karşılaştılar.Melekler yanlarında Hz.Adem (a.s) icin kefen ,koku ,kazma kurek ve zenbil vardı.
***Ey ademin oğulları! Nereye gidiyor, ne arıyorsunuz.?Dediler
Onlarda; Babamız Hastadır.Cennet meyvelerinden yemeyi arzu ediyor,ozluyor.Onu toplamak icin bizi gonderdi ..dediler.
Melekler; **Geri donunuz.Babanızın eceli geldi!** dediler.Hz.Ademin oğulları,melekler birlikte geri donup Hz.Ademin yanına girince,Hz.Havva Korktu.Hz.Adem ona ;**Sen, Rabbimin melekleriyle benim aramdan cık! Dedi.
Bunun uzerine melekler,Hz.Ademin ruhunu kabzettiler.Sonra onu yukadılar,Kefenlediler, Kokuladılar,kabrini kazdılar.Meleklerden birisi imam oldu .Oteki melekler onun arkasında durdular.Hz.Ademin oğulları da onların arkasında sıralandılar.Cenaze namazını kıldılar.Melekler,Hz.Ademi kabre koydular.Uzerini kerpicle kapattılar.Uzerine toprak cektiler.
Sonra da; **Ey Adem oğulları!İşte oluleriniz icin tutacağınız yol, bu! Dediler...
kısaca geceyim dedim.
şimdi asıl sorum şu.
o zamanlar islamiyet yoktu melekler namzı filan oğretmişler ve o zmanda yaklaşık 40 bin insan vardı o zamandan beri, neden islamiyet gelmedi gunumze cunku oğrenmişler namaz kılmayı.Oğrenmişler işte...neden bu insanlar muslumanlığı yaymadılar ki oğrenmişler.
sanırım ne demek istediğimi anladınız.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- hz. ademin cenaze namazındaki ilginclik
-
12-09-2019, 12:02:09