Senin Sacların Daha Guzel Gazze!

Gazze uyan gec kaldın okula. Erken yat diyorum sana. Uykunu alamıyorsun. Gazze uyan yuzunu yıka kızım.

Gazze kahvaltın hazır hala uyanmadın mı? Sutun soğuyor ama.

Gazze pazarlık yok! Tabağındakiler bitecek, az bir şey koydum zaten. Hadi kızım oyalanma okula gec kalıyorsun.

Gazze cantan hazır mı? Kitapların cantanda mı?

Annen seni bekliyor tarağı ve tokalarını al. İstediğin renkleri alabilirsin. Biraz sabret ağlama hemen. Sacların icice gecmiş. Acılmazsa sonra daha cok acıtır.

Gazze cıkıyoruz kızım. Derslerine dikkat et, oğretmenine iyi kulak ver. Merak etme gelirim, seni ne zaman okulda bıraktık kızım? Her zaman aynı şeyi soyluyorsun. Tamam gec kalmam. Uzerine bir şeyler giymeden bahceye cıkma Gazze. Hava cok soğuk, hasta olursun.

İyi dersler Gazze.

**

Okul nasıl gecti kızım? Beslenme cantandakileri yedin mi Gazze?

Tamam giderken dergi alırız kızım. Ama bu sefer diğerinden alalım hep aynı dergiyi tutturuyorsun Gazze. Hem bak o kız hic bize benzemiyor. Sacmalama kızım senin sacların daha guzel. Hem herkesin saclarının duz ve sarı olması gerekmiyor.

Senin sacların daha guzel Gazze.

Tamam bugun birlikte okuruz kızım. Şiir de okuruz Gazze.

Gazze annene yardım edecek misin mutfakta? Tamam corbayı sen karıştır kızım. Fazla televizyona takılmak yok ona gore. Odev verdi mi oğretmenin? Yardım ederim kızım.

Sumeyye’lere hafta sonu gideriz Gazze. Ona da dergi alırız elbette.

**

Kızım bu saatte dışarı cıkılmaz.

Gazze onlar havai fişek değil kızım. Onlar bomba! İceri gir kızım pencereden bakma. Gokyuzunde parlayan her şey bomba Gazze.

Misket, bombanın adı Gazze.

Bombanın adı misket.

**

Akşam erken yat Gazze olmaz mı? Ustunu acıp duruyorsun geceleri, dikkat et.
Ama olme Gazze lutfen.

Gazze olme…

Olme kızım.

Tarık Tufan