Selamun aleykum arkadaşlar,
Kafama takılan birkac konu var. İslam bize hoşgoruyu, yumuşak yurekliliği emreder. Ama din adamlarımız neden bu kadar sert mizaclılar? Sadece din adamlarımız değil. Annelerimiz, babalarımız.. Kısacası bize dini oğretmeye calışan coğu insan.. Orneğin Hristiyan bir ailede anne-baba cocuğa surekli incil okutuyorlar. Anlamasını sağlıyorlar. Ama bizde boyle değil. Kur'an'ı elimize aldığımız anda azar işitiyoruz. Kur'an'ı okumamıza bile fırsat verilmeden evin en yuksek koşesine kaldırıyorlar. Dinimizi yaşamamıza izin verilmediğini duşunuyorum. Tamam, ibadet konusunda yeterliyiz. Ama sadece ibadetle bitmiyor ki iş? İslam bize cehaleti mi emrediyor ki ortalıkta "din adamı" diye gezenler tum teknolojik aletlere şeytan icadı diyorlar? Cubbe giyip dunyadan el etek cekmekle mi iyi kul olunuyor? Bugun Yahudiler dunyaya hakimler. Neden? Cunku onlar teknoloji duşmanı, medeniyet duşmanı değiller. Biz dinimizi gercek anlamıyla dunyaya da tanıtamıyoruz. İslam dini hoşgoru dinidir diyoruz ama dışardan bakan bi' insan icin İslam demek (haşa) geri kafalılık demek gibi gorunuyor. Yani medeniyetten yoksun, insanlıktan yoksun. Boyle tanınmamızın sebebi yukarıda da soylediğim gibi "din adamlarımız". En basitinden normalde Kur'an sesi bizi rahatlatmalı, huzur vermeli. Ama artık oyle bastırılmışız ki şahsen ben Kur'an sesi duyduğumda tedirgin oluyorum. Nasıl oturayım nasıl hareket edeyim ne yapayım diye duşunmekten o huzurun tadına varamıyorum.

Arkadaşlar bunlar benim şahsi duşuncelerim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Selametle..