Şimdi Allah insanların olum zamanını belirlemiş biz ne yaparsak yapalım o zamanda olucez yani daha erken veya daha gec olmeyeceğiz. Şimdi burda acayip bi mantık hatası var diyelim ben yuzme bilmiyorum hic yuzme bilmeden gidip denize atlıyorum etrafta hic kimse yok benim hic yuzme bilmeden o denize atlamam sacma bişey olmaz o zaman eğer ecelim gelmemişse nasılsa olmem ama eğer ecel gelmişse o denize atlamasamda nasılsa olucem. Veya diyelim biri bize diyo boğaz koprusunden atla 1 milyon dolar vericem olmessen vericem diyo. Ben hicbi korku olmadan atlarım ecelim gelmemişse zaten olmem ve parayı kazanırım ama ecelim gelmişse atlamasamda nasılsa olucem veya intihar etmek isteyen birine neden karşı cıkarız ki ecel gelmişse intihar etmesede olmiyecekmi nasılsa??
Biraz mantıklı duşunurseniz sizinde kafanıza takılıcak bunlar yada benmi yanlış biliyorum acaba benim duyduguma gore olum zamanını Allah belirler ama olum şeklini biz belirleriz ben boyle duydum yada boyle degilde olum zamanınıda insan kendisimi belirliyo acaba? Eğer kendisi belirliyosa ortada hic bi sorun yok ama eğer Allah belirliyosa gercekten bu bir mantık hatasıdır.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Ecel ile ilgili soru
-
12-09-2019, 11:57:47