Bunalıma benzer bir hayat yaşıyorum. Mutlu değilim, seviclerim heycanlarım yok. Olsa bile anlık, gecici şeyler. Yıllar once cocukken camiye koşarak gittiğimi bilirim. Abdestimi alır yola cıkardım. Ezan sesini duyunca gec kalmıyım diye koşa koşa giderdim camiye. Ne gunlerdi şimdi onlardan zerre kadar eser yok. Ozamanlar kendi kendime soz verirdim ''Ergenliğime gelince, namaz bana farz olunca 5 vakit namazımı kılıcam''. Arasıra bu sozumu hatırlıyorum ancak yapmıyorum. Onceden hep kendimi namazımı kılan biri olarak gorceğimi duşunurdum. Kuran okuyan temiz durust biri olucaktım. Allah'ın sevdiği bir kul olmak isterdim. Şimdi onlardan eser yok.Şimdi asi, herşeye sinirlenen ben var. Nefret dolu yuzumle boşlukta olan ben var... Dua etmeyi bile zor goruyorum. Ahirette kendimi duşunuyorum. Daha cakmağın ateşine dayanamayan ben, cehennem azabına, o dehşete nasıl dayanacaktı ? Ya imanlı olmezsem. Hic birşey yapmıyorum ya ebedi azab gorursem ? Fırından eli yandığında 10 dakika boyunca o acıya katlanamayan ben ebedi cehennem azabına nasıl dayanacak ? Dayanamıcağım... Bazen Allah'ın beni sevdiğini duşunerek teselli ediyorum sanırım. Bazende beni neden sevsinki O'nu zikredip alnım secdeye gelmiyor sonucta. Zor duruma duşunce hatırlıyorum ancak O'nu. Başka zaman aklımın ucundan bile gecmiyor, duşunmuyorum neden beni sevsin ki ?
Gun gectikce kopuyorum dinimden. Tek yaptığım mezarlıktan gecerken olulere zoraki dua okumak. Pek zoraki demiyelim. Kucukluğumden beri alışkanlığımdır mezardakilere dua okumak. Arasırada aklıma gelirse yatağımda okurum, başka birşey yok. İcimde var olan boşluk ve sıkıntıyla surduruyorum yaşamımı. Keşke yaşamasaydım diyorum. Sonra bu Allah'a isyan olduğunu fark ediyorum. Allah beni ozenerek yaratmış, musluman bir toplumda guzel bir aile icerine koymuş. Ben ise yaratmasaydı diye nankorluk ediyorum.
Ne yapmam gerekiyor ? İcimdeki bu sıkıntıdan kurtulmak, Allah'a bir nebze olsun yaklaşabilmek icin ? Yaşamaya hevesim yok. Ne bir heycan, mutluluk...
Aslında hala nankorluk ediyorum. Dunyadaki bircok kişiden zenginim. Ac değilim, sıcak bir evim ve yatağım var... Neden boyleyim ?
Namaz kılan insanları izliyorum. Bağlılar namazlarına, aman gec kalmayayım diye koşturuyorlar. Başkaları boyle iken onların arasında benim yerim ne olabilir ki ? Mukafatı gormesi gereken onlar. Peki ben ?..