Uzun zamandır duşunuyorum.ALLAH'ı dini Hz.Muhammed'i.Benim ismimde Muhammed.
Şimdi diyorum; ALLAH varsa, niye bizi yaratma gerekliliği duysun ki?
Yani kendinizi birşey yaratan gibi duşunun.Durduk yere insan,hayvan,dunya vs. yaratıp niye sınava tutuyorsunuz ki? hadi yarattı diyelim niye sınava tutsun? insanlara irade vermiş, fakat bu iradeyi kısıtlayıp ibadet edecez.Niye boyle ki ?
Alkol'u yaratan ALLAH değilmi? peki o halde niye haram kıyıyor.? yani şoyle duşunun ben Aliye 3 elma verecem fakat onu durduk yere birini engellicem.Yemiceksin dicem.Niye boyle ki ?
Birde ALLAH Hz. Ademi yaratmışya ilk insan olarak ikinci insan olarakta Havvayı yaratmış.Şimdi bunlar cennette elmayı ALLAH yasaklıyor ya.Adem ile Havva şeytanın kışkırtması ile yiyor.ALLAH onları atıyor dunyaya.Ordan sonra bizi sınava tabi tutuyor.Peki eğer Adem elmayı yemeseydi biz şuan cennette olacaktık.Oyle değilmi? her insan farklı duşunur farklı hareket eder.Ee Adem ile Havva yemiş bunu niye biz cekiyoruz ? niye onun yuzunden dunyadayız ? bunu cevaplayınız.
Ama bunların yanında birşeyi mantığım almıyor.Yani ateistlerin bahsettiği yok evrimden geldik vs. herşeyin yaratanı olduğu gibi dunyanında yuzde yuz olur.Yaratan olabilir.Tamam buraya kadar iyi.Fakat dunya nasıl kendi kendine oluşmamıssa ALLAH'da oluşamaz.Oyle değilmi beyler?
Diyorlar ya hani Hz.Muhammed onceleri mujdelenmiş.İlerde peygamber gelecek herkes ALLAHa inanıp yeni bir din oluşacak diye.Ee zaten mujdelenmiş birşey.Hz.Muhammed'in doğrudan ALLAH'a ibadet edeceği belli değilmi ? ta onceden mujdelenen şey.Bu sorumuda cevaplayınız.
Bu son sorum.Herşey kadere bağlı diyolar ya.Bir insanın oleceği tarihi ALLAH biliyor.Bi insanın kiminle evleneceğini ALLAH biliyor.Herşeyi yazıyor.Peki her şeyimizi yazıyorsa bazıların kini ateist olarak yazıyorsa eğer o ateistlerin sucu ne ki cehenneme gitsin ? belki kaderi farklı anlamışımdır fakat boyle diye biliyorum.Bunuda cevaplarsanız sevinirim.
SORULARIM BUNLAR BEYLER.TAM OLARAK ATEİST DEĞİLİM.FAKAT BU SORULARLADA TAM MUSLUMAN OLAMIYORUM GORUYORSUNUZ.BANA OYLE GUZEL BİR CEVAP VERİN Kİ BU SORULARIMIN HEPSİ GİTSİN.DERSİNİZ BELKİ AMAN SEN İNANACIĞINA İNANIYORSUN BİZ NEYİNİ İSPATLAYALIM BIRAK İNANMASSAN İNANMA DİYE.BİRİNİ MUSLUMAN YAPMAK COK SEVAPTIR.100 ŞEHİT SEVABI KADAR DENİLİYORDU BAZI HOCALAR OYLE DİYORDU.LUTFEN CEVAPLAYINIZ BENİDE KURTARIN BU DUŞUNCELERİMDEN.
ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Ateist Olacam Boyle Giderse.Lutfen cevaplayınız...
-
12-09-2019, 11:56:30