Fi sabiti- 1,618, matematikteki ustun tasarım sayısı. Kalp atışlarımızda, dna’ sarmallarının en ve boy oranında, kainatın dodecehadron adı verilen ozel tasarımında, bitjileirn filotaksi denen yaprak dizilim kurallarında, kar tanesi kristalleirnde, pek cok galaksinin spiral yapısında ve sayısız yerde Yaratıcı hep aynı muhteşem sayıyı kullanmıştı. Altın oran sayısı yani 1,618…
Pek cok unlu mimari yapıda olduğu gibi Mısır Piramiterlerinin tasarımında dahi bu oranın kullanıldığı gorulmektedir. Unlu astronom Kepler, bu sayı icin buyuk bir hazine ifadesini kullanmıştı. Yuzlerce yıldır pek cok unlu ressam, muhendis ve mimar Leonardo da Vinci gibi neredeyse tum eserlerinde bu oranı kullanıyorlardı.
Estetik uzmanı Dr Steven Markout 25 yıl suren araştırmasında Dnamıza dahi işlenmiş bu orana gore yaratılmış insan yuzleri ve bedenlerini istisnasız tum insanların guzel bulduğunu yaptığı buyuk bir deneyle ispatladı. Bir şekli tanımlayan temel olculerin birbirine oranının 1,618 i vermesi onu Altın Oran’a yani kusursuz tasarıma uygun hale getiriyordu.
Peki ya dunyamızın Altın Oran Noktası … nerededir?
Mekke şehrinin kuzey kutup noktasına olan uzaklığı ile guney kutup noktasına olan uzaklığının oranı tam olarak 1,618 yani altın orandır. Ayrıca Mekke şehrinin Guney kutup noktasına olan uzaklığı ile iki kutup arasındaki uzaklığın birbirine oranı yine 1,618 dir.
Mucize bununla bitmez; tum insanlığın ortak yer belirleme dili haline gelmiş enlem boylam haritasına gore de Dunyanın Altın Oran noktası Mekke şehrindedir.
^^^^Şimdi bu oranların tesaduf oluşu imkansızdır.Fakat bu oranlar insanların vucudunda bir yaratıcı olmadan bu organların kendiliğinden bu orana gore olabilmesi acaba mumkunmudur?İCanlılar bu oran olmadan da olabilirmiydi?Bu sorduğum iki soru cok onemli bana gore.Lutfen bu 2sorumu cevaplayabilirmisiniz ?
__________________