Arkadaşlar sizlere uc sıkıntımdan bahsedeceğim...Birinci sıkıntım; ben namaz kılmak istiyorum...Ama televizyonda izlediğim Evliya belgesellerinin birisinde Allah dostu şoyle birşey diyordu: "Eğer giydiğin giysinin, yediğin yemeğin kazancının onda dokuzu helal onda dokuzu haram olursa; Allah yapılan hicbir ibadeti kabul etmez."Şimdi benim şu anda calışabileceğim bir işim yok.Acıkoğretim lisesinde okuyan bir oğrenciyim.Kısacası şu anda yediklerimin ve giydiklerimin helal veyahut haram olup olmadığına dikkat edemiyorum...Bu halde namaz kılmaya kalksam Allah'a karşı edepsizlik olur gibime geliyor...(Oysaki bir namazı vaktinde kılmayan 80 ukbe cehennemde yanacakmış.)Eğer Allah kıldığım namazı kabul etmezse namaz borcum olur mu?
İkinci sıkıntım bzen uykudan uyanınca insan yıkanmaya ihtiyacı olduğunu gorur.İşte bu durumda benim canım sıkılıyor.Yıkanmak icinden gelmiyor.Acaba bunun bir hal caresi varmıdır?
Ucuncu sıkıntım ise Mehdi geldimi, yoksa gelecek mi?Alimler bu konuda farklı şeyler soyluyorlar.Bu konuda sizin duşunceleriniz nelerdir?
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- İcim hic rahat değil...
-
12-09-2019, 11:50:44