17 yaşındayım.Erkeğim.Coğu kişi beni burada gormuştur.Haziran ayından beridir Allahın varlığından şuphe ediyorum.Ama şuphe ettiğim zamandan bikacgun once 5vakit namaza başlamıştım.Ozamandan buzamana hic ara vermeden kıldım ve hayatım boyu kılmaya devam edeceğim.Gecmişteki kılmadığım kazalara da başladım.Her Namaz vaktinde gecmişteki namazlardan birinin kazasını kılarak kazaları 4 yılda bitireceğim.Oruclarda da birsuru tutmadığım vardı (aile baskısı,hastalık) onların kazalarını da ygs-lys sınavından sonra tutacağım.Şimdi benim şuana kadar yaptıklarım doğrudur heralde.Namaz borclarımı 4yılda bu şekilde , oruc borclarımı sınavdan sonra kapatmaya calışacağım ki şimdi sınav olduğu icin oruc tutamam.Ama bunları yaparken Allahtan şuphe ediyorum ve geceleri hic uyuyamıyorum. olursem ve Allah varsa sonsuz boyu Cehennem azabımı cekecem diye?Benim sucum yok Allaha inanmak herşey pahasına istiyorum ama inanamıyorum.Evrim teorisini bilmeden okumadan inanabilmem imkansız.Cunku şuphem şudur ki Evrime bu kadar insan neden inanır,biyoloji hocaları neden genellikle ateisttir,molekuler biyoloji okuyanlar genelde ateisttir?Bu adamlar Allaha duşman olduğundan inanmıyor değil.Elbet işin icinde bişeyler var ve ben bu işin icindekileri gormeden inanamam.Ama birde ben ygs-lys sınavına hazırlandığımdan Evrimi oğrenebilmem imkansız zaten bu evrim cok uzun yıllarda oğrenilebilecek bişeymiş.Sırf bu işin icindekileri gorup Allaha inanc durumumu netleştirmek icin Biyoloji oğretmenliğine calışacağım.Calışıyorum.Birde şoyle bir durum var.Ben bu konuyu halledebilmem icin uzun yıllara ihtiyacım var ve ya ben 1-2 ay sonra olursem.Ozaman Allah varsa sonsuz boyu Cehennemdemi yanacağım???
Neden Allaha koru korune inanıp hic namaz kılmayanlar cehenneme gitsede bigun cennete gidecek ve biz şupheciler neden sonsuz boyu yanacağız.(Kurana gore oyleymiş)Ben 5vakit namazlarımı kılıyorum kazalarımı bitireceğim oructaki kazalarımı bitireceğim.(Bitireceğim derken ertelemiyorum).İleri yaşlara gelince hacca gitmeye ve de zekat vermeye calışacağım.Ben daha neyapabilirim?İnanmak istiyorum.İnanabilmem icin uzun yıllara ihtiyacım var.
Sizce koru korune inanıp namaz kılmayan adamın cennete gidip benim sonsuz boyu yanmam adaletlimi?
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Cehennemde Yanmayı Hakediyormuyum Sizce ?
-
12-09-2019, 11:49:53