esselamun aleyum
bismillahirrahmanirrahim.
Elhadu lillahi rabbil alemin.Essalatu ve selamu ala rasuline muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain. (amin.)
Değerli dostarım,abilerim,kardeşlerim,beyler,paşalar..
Ben Mubarek Kur'an- kerimi okumasını bilmiyorum. yani biliyorum m u desem acaba harfleri biliyorum cıkaracağı sesleri biliyorum ama oyle kuran okuyamıyorum . herneyse ben ;

ayn
ğayn

tarif edeyim anlamayabilirsiniz "za" peltek olan kalın olan
sad
harflerinde zorlanıyorum. hatta hayatımda hic ayn harfınıokuyamadım.
ve HÂ(hı da derler ama orjinnalı buymuş) ve Ha harflerini farklı değil ikisinide aynı sesle cıkartıyorum.
her neyse
mesela ben bi za desem "dzaa" gibi cıkıyo moralimi cok bozuyor doğru okuyamıyorum diye.
mesela subhane rabbiyel azim derken kalın olan za harfi ile okunacak ben den cok farklı bir sees cıkarıyorum ustelik rukuda iken resmen kendimi kasıp sıkıp işkene ediyorum sanki. olmuyo (:
bi aziz diyemiyom.

estağfirullah el aziym diyemiyorum
şoyle cıkıyor.
"estağfirullah el adtszim" of ya hoalar ne guzel diyo ben kuran okumuyorum değişik okuyorum anlamı gidiyo diye okadar uzuluyorum ki... ne olacak halım nasıl duzelteceim? uzun sure calışşam kendi kendime der miyim bu harfleri??
ha bu arada ne kadar calışrısam caışayım ben ayn diyemeyeceğimi biliyorum:S
yalnız desem bile ayet icinde diyemiyom sıradakı harf ayn olunda 2 sn duruyorum ayrı bir ayetmiş gibi ayn diyorm geciyorum.
hele ayn otre veya esre aldıysa bittio imkansız. başta ağğğ diye başlayıp sonra u ye veya i ye gecmek imkansız...