Mazlum Suriye Halkı İcin Yardım KampanyasıİHH, bir yılı aşkın suredir buyuk bir kıyım yaşayan Suriye halkının yaralarını sarmak icin başlattığı kampanyayı genişletiyor. Suriye’de gectiğimiz yıl Mart ayında başlayan olaylar bir yılını doldurdu. Der’a bolgesinde sekiz yaşındaki bir cocuğun da aralarında bulunduğu oğrenciler “Hurriyet istiyoruz!” şeklinde duvar yazısı yazdıkları icin tutuklanmış, tırnakları sokulerek işkence gormuş ve halkın bu olayı protesto etmek icin sokaklara dokulmesiyle Suriye Devrimi başlamıştı.
Olayların uzerinden bir yıl gecmesine rağmen Esed rejimi halen katliamlarına devam ediyor. Bir yıl icerisinde resmi rakamlara gore 11 bin kişinin olduğu bildirilirken, gayri resmi kaynaklar asıl bilanconun bu rakamın cok ustunde olduğunu belirtiyor. Diğer yandan, katliamlar nedeniyle 13 bin kişinin yaralandığı, 70 bin kişinin tutuklandığı, 270 bin Suriyelinin komşu ulkelere goc etmek zorunda kaldığı bildiriliyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı, Turkiye, Urdun ve Lubnan’da bulunan Suriyeli multeci kardeşlerimize destek oluyor. Suriye’den kacan, icinde yaralıların da bulunduğu Suriyeli multecilere sınır bolgelerinde acil yardım desteğinde bulunuyor. Multeci kamplarında ilac, gıda, tekstil vb. yardımlar dağıtıyor.
Yardım kampanyasına katılıp bağışta bulunmak icin tıklayınız...
Cep Telefonundan Mesaj
Ayrıca yine İHH kampanyası cercevesinde Suriye halkına destek olmak icin Suriye yazıp 3072’ye gondererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.