Kabir azabı ve salÂvat-ı şerîfe
TÂbiinin buyuklerinden Hasan–ı Basrî Hazretleri zamanında bir kadın, onun huzuruna gelip:
"Ey İmam! Benim bir kızım vardı. Birkac ay evvel vefat etti. Fakat oldukten sonra onu hic ruyamda gormedim. Durumu nedir ne hÂldedir? Cok merak ediyorum. Onu ruyamda gormem icin bana bir dua oğretir misiniz? Hic olmazsa onu ruyamda gorup teselli olurum." dedi.
Hasan–ı Basrî Haz retleri de kadına okuması icin bazı dualar tavsiye etti. Kadın bu tavsiyeye uydu ve oğretilen duaları okudu. Ve Mevl TeÂl Hazretlerine, kızını kendisine gostermesi icin gozyaşlarıyla dua etti, yalvardı ve bu hÂl uzere de yatıp uyudu.
O gece ruyasında kızını gordu. Gordu; ama hic de iyi gormedi. Kızına ateşten bir elbise giydirmişler, şiddetli bir şekilde azap olunuyordu. Kızını o hÂlde gorunce kadının ciğerleri parcalandı, heyecan ve uzuntuyle uykusundan uyandı. Gorduğu ruya gozunun onundeydi. Şimdi uzuntusu daha da artmıştı.
Sabah olunca hemen Hasan–ı Basrî Hazretlerinin huzuruna koştu. Gorduğu ruyayı gozyaşlarıyla anlattı. Kızının bu azaptan kurtulması icin ne yapabileceğini sordu.
Hasan–ı Basrî Hazretleri de, ona bazı tavsiyelerde bulundu ve geri gonderdi. Birkac gun sonra Hasan–ı Basrî Hazretleri bir ruya gordu. Ruyasında genc ve guzel bir kız, cennet bahcelerinden birinde altın bir tahtın uzerinde oturuyor ve etrafına pırıl pırıl ışık sacıyordu.
Kız, Hasan–ı Basrî Hazretlerine:
"Ey İmam! Beni tanıdın mı?" diye sordu. Hasan–ı Basrî de onu tanımadığını soyledi.
Bunun uzerine kız şoyle devam etti.
"Efendim, hani size gelip de beni ruyasında gormek icin ne yapması gerektiğini soran, sonra da beni azap icinde goren bir kadın vardı ya, işte ben onun kızıyım." Bunun uzerine Hasan–ı Basrî Hazretleri sordu:
"Fakat o kadıncağız senin azap icinde olduğunu soylemişti. Oysa sen altından tahtlara kurulmuş oturuyorsun ve gayet rahatsın." dediğinde kız şoyle cevap verdi:
"Ey İmam! Salih bir kul bizim bulunduğumuz kabristandan gecerken bir Fatiha, uc ihlÂsla beraber uc kere de salÂvat getirip tum kabir ehlinin ruhuna hediye etti. İşte ondan sonra kabir azabı cekenlerden azap kaldırıldı ve cennet nimetleri bize ihsan olundu." diye anlattı.
Hasan–ı Basrî Hazretleri, ertesi gun hemen kadına haber gonderip cağırttı ve gorduğu bu guzel ruyayı ona anlatıp kızının azaptan kurtulduğunu mujdeledi. Ona bundan boyle cokca salÂvat–ı şerife okumasını tavsiye etti.
AllÂhumme Salli Al Seyyidin Muhammedin Ve Al Âlihî ve AshÂbihi ecmeîn.
100 Milyon Salavata Denk Salavat
"Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Abdike ve Nebiyyike ve Resulikennebiyyil Ummıyyi ve Ala Alihi ve sahbihi ve sellim ve tesliymen bilkaderi ve Azemeti zatike ve fiy kulli vaktin vahiyn."
cubbeli ahmet hoca 100 Milyon Salavata Denk Salavat videosu
- ReadBull.net
- Eðitim Forumlarý
- Ýslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Kabir azabı ve salÂvat-ı şerîfe Hikaye
-
12-09-2019, 11:48:29