Allah(c.c.)tan kactıkca huzurum kacıyor;allah'a yaklaştıkca huzurlu oluyorum ancakislamiyetle ilgili mantıksız bulduğum şeyler var.mesela:
1- allah (bir zamanlar) neden israiloğulları'na diğer kullarına nazaran bu kadar cok imkan tanıdı?allah adil ise gercekten her kavme ozelliklerine gore imkanlar tanıması gerekmiyor mu ?
2-allah kadınları neden insandan ziyade nesil yetiştiren tarla olarak goruyor? bu mantıktaki bir adam 7-8 cocuk yapar ve bu şekilde oluşan fakir nesil ;muslumanların bugunki gibi fakir fukara olmasına sebep olmaz mı ?
g-8'de neden vatandaşlarının coğu musluman olan bir ulkeye raslayamıyoruz ?
3-erkeklerin kadınların uzerinde neden daha fazla hakkı var ? erkeklerle kadınlar gunumuzde sorumlukukları ozellikle buyukşehirlerde gercekten eşit olarak mı paylaşıyor ? kadın hem calışıyor,cocuk yetiştiriyor,hem de yemek yapıyor erkekse tv seyrediyor.şimdi kadının mı ,erkeğin mi ailede sorumluluğu daha fazla ?
4-islamda neden "mehir" var ? aile kurarken aileyi oluşturan bireylerin arasına para sokmak yanlış değil midir ?
5-4ay 10 gun bekleme suresi neden ?
6-niye allah gunahlarımızın cezasını dunyada cektirmiyor da cezanın bir kısmını ahirete bırakıyor ?(davranışcı yaklaşıma gore davranış duzeltmenin yolu yanlış davranıştan sonra ceza,doğru davranıştan sonra odul vermektir)
7-bu dunyada namussuzların kazandığına cok şahit oldum.allah bu tur olaylara niye karışmıyor ?
8-allah dinin niye siyasete alet edilmesine mudahale etmiiyor ???
9-haram aylar denen aylarda marksist teroristler(pkk) durmuyor! biz haram aylar diye duralım mı ?vatanımız bolunsun mu?
10-niye bazı cocukların kalbi delik doğuyor ve 1 aylıkken boylesi buyuk acılarla yuzyuze kalıyorlar ?
11-kadir allah kulunun menfaati olmadığı muddetce bir konuda harekete gecmeyeceğini bilmiyor mu ?(iş kuracak bir adama akrabaları zaman kotu bahanesiyle istediği borcu vermeyebilir ama herhangi bir bankaya para yatıran mudiler girişimciye kaynak sağlamakta ve kendi de faiz parası aracılığı ile nemalanarak hakkını helal etmiş olmuyor mu ? iş kurmak icin 100 bin tl parayı hangi akrabamızda bulabiliriz ?bulamayız.menfaatleri olmadığı icin vermeyebilirler de.)
12-imkanı olanlar mutlaka evlensin buyruluyor ama 25-30 yaşına gelip evlilik olgunluğuna erişmemiş kimseleri evlendirmek toplumu kıyma makinesine sokmak gibi değil midir ?

sorularıma belgeli cevaplar arıyorum.teşekkurler.