Cocukken Buyuklerimden duyduğum bir suru gunah olduğu soylenen davranışlar vardı.Mantıklı duşununce gunah olamayabilir sonucuna vardım.Peki Sizce?
Ezan Okunurken Su İcmek,Yatmak veya Muzik Dinlemek gunah mı? (Ezan'ın turkce meÂl'ini bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla namaz cağrı yani namaza davet icin okunuyor.Yani ezan okunurken yatmanın veya muzik dinlemenin gunah olduğunu duşunuyorum.Sanırım bu tur davranışları ezana saygısızlık olarak kabul ediyorlar ama tam olarak emin değilim.Ezan okunurken su icmek nicin gunah onu bir turlu cozemedim.) Yemek Yerken Muzik Dinlemek gunah mıdır?(Yemek yerken muzik dinlemenin,nimete saygısızlık olacağı duşunulduğu icin gunah sayılıyor diye duşunuyorum.Ama bence gunah olmayabilir.Tabiki emin değilim sadece bir goruş.) Gece veya Evin İcinde Islık Calmak gunah mıdır?(Mantıken duşunduğumuz zaman unah olması icin herhangi bir neden bulamadım peki ya sizin gunah olabileceğine dair mantıklı bir acıklamanız var mı?) Yuz Ustu Yatmak gunah mıdır?(Nefes alıp verme zorlaştığı ve dinimizin vucudumuza herhangi bir zarar vermemizi haram kıldığı icin gunah olarak kabul edildiğini duşunuyorum ama gunah olmayabilir bence...) Sanırım bu kadar yeterli.Cok uzun olursa okunmayacağını duşunuyorum.
Ben sadece kendi goruşlerimi yazdım doğru olmayanlar olabilir,sizden de kendi goruşlerinizi veya doğrusunu yazmanızı rica ediyorum.Cunku bu yukarıda yazdığım davranışlar benim cevremde gunah olarak sayılıyor ve bende kesin bir sonuca varmak istiyorum.
Yorumlarını tek tek okuyacağım ve repinizi vereceğim.Biliyorum maksat rep değil ma eli boş gondermekte olmaz değil mi!

Tum yorumlar icin şimdiden teşekkurler.