Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu
bildiğiniz gibi forumda bir sure once bazı kişiler kendilerini ortaya attılar ve HAZRETİ İSLAMDA HAZRETİ MUHAMMED SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEMİN HADİSLERİNİN(sozlerinin) SUNNET'İNİN(uygulamalarının) yani PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM'İN hukumlerinin hicbir yeri yoktur hadis ve sunnete uymak ise şirktir dediler.
peki onlara gore ne yapmalıymışız?her birimiz HAZRETİ KUR'AN'I alıp okumalı ve ondan cıkardığımız kişisel! dini! hukumlerimizce!!! HAZRETİ İSLAM'I yaşamalımıymışız.ilk bakışta bu insana hoş bir fikirmiş gibi geliyor ama gercekten oylemi acaba?
DİKKAT EDİN HAZRETİ ALLAH CELLE CELALUH adına hukum cıkaracaksınız!?bu kolay işmi?her babayiğidin harcımı,her zeka buna elverişlimi?herkesin bukadar ilmi varmı?ama diyorlarki yapacaksın.PEYGAMBER'E (EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEME) uyamazsın yoksa şirk yapmış olursun.(PEYGAMBER HUKUM BİLDİREMEZ AMA SEN BİLDİRECEKSİN!?)diyorlar.
ben bunların soylediğini yapmayı denedim ve şu sonuclarla karşılaştım.
orneğin kendi kemdime dedimki bunların yontemini kullanayımda bakalım icki hakkında kendi kendime! nasıl bir hulkum! cıkaracağım.Oyle ya icki buyuk haramdır diyorlar bakalım gercekten oylemi.
ilk iş dedimki icki ile ilgili butun ayetleri incelemeliyim.en cok kullanılan arama motorlarından birine ''ayetlerle icki'' yazdım ve karşıma ilk cıkan sonuca girdim işte icki ile ilgili bir ayet,
1- “Hurma ağaclarının meyvesinden ve uzumlerden hem bir icki yapıyor, hem de guzel rızk ediniyorsunuz. Bunda aklı eren kavim icin elbette ibret vardır.” (Nahl Sûresi, 67)
(bu sitede adam nerden bulup yazmışsa artık icki ile ilgili bazı hukumleri getirip yazmış onları okuma ihtiyacı bile duymadım oyle ya herkes kendi hukmunu! cıkaracak)
evet gorduğunuz uzere icki ile ilgili ilk ayet bu ayet Nahl Sûresi, 67'de diyorki hurma ağaclarının meyvesinden ve uzumlerden bir icki yapıyorsunuz.
şimdi ayet oyle bir şey soyluyorki hurma ve uzumden bir! icki yapıyorsunuz,ve bundan guzel bir rızık elde ediyorsunuz diyor.şimdi duşunuyorum bu icki hangi icki?alkollumu?alkolsuzmu?(bu 2 meyvedende alkollu icecek yapılmaktadır).guzel bir rızık elde ediyorsunuz ediyorsunuz diyor .demekki bunların satışından kazanılan para guzelmiş..e bunun alkollusude var alkolsuzude 2'side satılıyor bu ayete gore diyorumki icki satışlarından kazanılan butun rızıklar helal demekki icki satmak haram değilmiş(PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEMİN hadis ve sunnette bize bildirdiklerinin tersine).
e e satmak haram değilse icmekde haram olmasa gerek...!?
yoksa satmak helalde icmek harammı?
e burada bir celişki var sanki bir şeyi haram sayacaksak ya toptan haram saymalı yada toptan helal etmeli(yani tutarlı olmalı. satana helalde icenin gunahı ne).
e peki HAZRETİ ALLAH CELLE CELALALUHTEN daha tutarlı kim olabilirki? buradan tutarlı bir hukum cıkarmak gerek ama nasıl!
benim biraz kafam karıştı!?
ama işin dahada vahim bir tarafı var icim rahat değil! yoksa orada rızık elde ediyorsanızdan kasıt satmak değilde sadece icmekmi ?rızıktan kasıt icmekse o halde icki haram değil!?
daha ilk ayette işin icinden cıkamadım... işin guzel tarafı hukum cıkarmayı bir kenara bırakın daha ayeti bile doğru duzgun sadece kendi kendime okumakla anlayamadım.
bir dakka yoksa bu ayetteki rızıktan kasıt hem satmak hem icmekmi !!! ???
ohalde bir hukum cıkarmam gerekse benim rızıka yonelmem ona yoğunlaşmam gerek sanırım..rızık nedir genel bir tarfi vardır değilmi rııklanma deriz.bunun icine kişinin kazandığı para,ucret v.s'de girer,yediği icdiği nimetlerde!o halde ben diyebilirim bu ayete gore icki'nin satışıda icilmeside guzeldir !helaldir!en azından haram olduğunu soyleyemeyiz.
ha siz şimdi diyeceksinizki diğer ayetlerede bak iyide kardeşim bu ayetten helal olduğu cıkıyor ortaya ne yapacaz bu ayeti atacazmı?
abduluzza (isme dikkat uzza bir puttur.abduluzza demek putun kulu demektir.bir muslumanın sebep ne olursa olsun boyle bir nick kullanmaması gerekir!!! ???)
(zaten boyle BU DİNİN PEYGAMBERİ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEME uymak şirktir diyenlerin profillerini incelerseniz İSLAM ve İMAN 'la ilgili olarak onların duşunce ve davranışlarında aykırılıklarla,zıtlıklarla karşılacaksın.)
şimdi efendi size gore hukum cıkarma konusunda HAZRETİ RASULE SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEME uyma şirktir.
doğrusu şudur diye ortaya cıkmışsın..ondan sonra bir şeyler sıralamşsın bunlarda senin sozlerindir hadislerindir.senin hadislerine uymak serbestmi?şirk koşmuş olmayalım,sende putlaşmayasın.
hadiscilere gore HAZRETİ KUR'ANA bakmaya hic gerek yok diyorsun bu cirkin ve delilsiz iftiranı sana iade ederim.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Hadissiz nasıl olur?
-
12-09-2019, 11:33:17